Hirdetés

Augusztus közepén jön az új Nintendo Switch

A japán cég jelentősen javít az üzemidőn, így érdemes várni az új modellre.

A Nintendo az elmúlt héten jelentette be a Switch Lite nevű kézikonzolt, míg most a Switch felújításáról rántották le a leplet, amely nemrég tűnt fel az FCC adatbázisába felkerült dokumentumon belül.

A változások lényegében kimerülnek abban, amit a korábbi hírünkben írtunk, vagyis változik a rendszerchip, a NAND flashmemória, illetve a nyomtatott áramköri lap az előbbi két komponens miatt. Ezekről a japán gyártó részletesen nem beszélt, de valószínű, hogy a két új Switch modellt egységesítették a belső szempontjából, mivel így kedvezőbb és olcsóbb a gyártás.

A módosításoknak viszont érezhető előnye lesz a felhasználók számára is, ugyanis az új Switch verzió nagyobb üzemidővel rendelkezik. A korábbi 2,5-6,5 órás hivatalos időtartam helyett már 4,5-9 óra van megadva. Persze itt egy eléggé széles tartományról van szó, de a játékok által kifejtett terhelés is nagyon különböző, ugyanakkor a Nintendo kimérte a különbséget a The Legend of Zelda: Breath of the Wild alatt. A régi modell ezt a játékot 3 óráig képes futtatni, míg az új 5,5 óráig.

Az új Nintendo Switch augusztus közepétől lesz elérhető, és úgy lehet biztosra menni a vásárlásnál, ha megnézzük a sorozatszámot, aminek XKW-vel kell kezdődnie, ez ugyanis biztosan a frissített modellt jelenti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés