Hirdetés

Végre megérkeznek a Nikon akciókamerák

A korábban már megismert KeyMission 360 mellé befut a KeyMission 80 és 170 is.

Még a januári CES alkalmával jelentette be a Nikon, hogy beteszi a lábát az akciókamera piacra, ám akkor csak a KeyMission 360-at mutatta be. Nem sokkal ezután egy német webshopban fel is tűnt rövid időre előrendelhetőként, áprilisi szállítással. A tervek minden bizonnyal egyeztek is ezzel, azonban a Japánt sújtó földrengéssorozat következtében érintett gyáregységek sérülései miatt tetemes csúszást kellett elkönyvelnie a Nikonnak. Mostanra azonban láthatólag helyreálltak a dolgok, így már nem volt akadálya hogy hivatalosan is elstartoljon, ráadásul két kisebb modell társaságában.

KeyMission 360

A KeyMission 360 paraméterei nem változtak, így a szférikus 360 fokos képet adó kamera akár 4K/UHD felbontásra is képes. A ház alapból rázkódás- és vízálló kialakítást kapott, így gond nélkül bírja a kétméteres eséseket, míg víz alatt 30 méteres mélységig használható marad. A két oldalt elhelyezkedő F2 fényerejű optika mögött egy-egy 20 MP-es CMOS szenzort találhatunk, melyeket elektronikus stabilizátorral láttak el. A kamera olyan felvételi módokat is kapott, mint a Superlapse, Time Lapse és Loop Movies, de lehetőségünk van 30 MP-es gömbpanoráma képek készítésere is.


[+]

KeyMission 170

Ahogyan a nevéből is következik, a középső KeyMission 170 fokos átlós látószöggel rendelkezik. Ezt egy F2.8 fényerejű objektívvel éri el, ami mögött ott lapul a 8,3 MP-es CMOS képérzékelő. Bár az zuhanásokat nagyobb testvéréhez hasonlóan jól bírja, vízállósága korlátoltabb, csak 10 méterig terjed önmagában, amit külön tokkal egészen 40 méterig növelhetünk. Videók esetén itt is a 4K/UHD a maximum, illetve kapunk a Time Lapse és a Loop Movies módok mellett lassított felvételi opciót is, ami 1080p felbontás mellett 120 fps-t jelent. Hátul egy 1,75"-os LCD kijelző segíti a komponálást és beállítások változtatását, míg a Full HD videók esetén használható elektronikus stabilizátor minimalizálja a rázkódásokat. Alul standard 1/4"-os állvány menetet találunk, amihez a mellékelt konzolon túl a többi kiegészítő is csatlakoztatható. Emellett tartozék távvezérlő is jár mellé, amivel a felvétel indítása és leállítása mellett meg is jelölhetünk fontos pillanatokat.


[+]

KeyMission 80

Más megközelítést alkalmaztak a legkisebb kamera esetében, mely elsősorban a mindennapokban is viselhető eszközként aposztrofál a gyártó. Ehhez kíván partner lenni a 12 MP-es szenzor és az F2-es fényerejű ekvivalens 25 mm-es optika, mely 80 fokos látószöget biztosít, amit a Time Lapse és az intervallum időzítő egészít ki. Bár a szenzor felbontás azonos, itt le kell mondanunk a 4K videókról és a stabilizátorról, és Full HD esetén is 30p a maximum. A hátlapon itt is egy 1,75"-os kijelzőt találunk, ami felett egy másodlagos 5 MP-es, ekv. 22 mm F2.2 optikával ellátott kamera is helyett kapott. Habár kompakt és könnyű, a zuhanásokat kicsit kevésbé bírja és vízbe is csak 1 méter mélységig meríthetjük gond nélkül. A kamera egyébként automatikusan bekapcsol és rögzít, amint kivesszük a hordozójából.


[+]

A KeyMission 170 és 360 modellekhez ráadásul a Nikon kiadta a Snapbridge 360-170 mobil és PC alkalmazást, amivel egyrészt könnyedén távvezérelhetjük, vagy változtathatjuk meg a kamera beállításait, másrészről az elkészült felvételeket szerkeszthetjük és tölthetjük fel például YouTube-ra. Mindhárom KeyMission akciókamera októbertől válik elérhetővé, rendre 500, 400 és 280 dolláros árakon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés