Hirdetés

SWM motoros Nikkor micro

Sajtóközlemény

AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED objektív
 

Kisméretű, kiváló minőségű Micro-NIKKOR objektív 1:1 leképezési aránnyal és 0,185 méteres legkisebb fókusztávolsággal

Amszterdam, Hollandia, 2008. január 29. – A Nikon Europe ma bejelentette az új AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED objektívet, amely makro- és közeli fotózásra készült, a legkisebb fókusztávolsága mindössze 185 mm. A Nikon exkluzív Nano Crystal Coat bevonata és az ED üvegelemek révén az objektív optikai minősége kiemelkedő; a szellemképek, a tükröződések és a színeltérés előfordulásának lehetősége minimális. Az AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED objektív kisméretű és könnyen kezelhető, továbbá belső élességállítási rendszerrel (IR) van felszerelve, és az első eleme nem forog; ezáltal lehetővé válik különféle tartozékok, például az SB-R1C1 vezérlővel ellátott makrovaku szett használata.

Az objektív mind manuális, mind automatikus élességállítással használható. A silent-wave motor (SWM) csöndes automatikus élességállítást garantál, így közeli fényképezés esetén nem riasztja el a rovarokat vagy egyéb apró állatokat. Az AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED objektívet a Nikon fejlett digitális tükörreflexes fényképezőgépeivel való használatra tervezték. Ideális alternatívája az általános 50 mm-es objektívnek.

„A kiemelkedő optikai minőség és a csöndes működés ideális közeli- és portréobjektívvé teszi ezt az új modellt” – mondta Robert Cristina, a Nikon Europe B.V. professzionális termékekért és szolgáltatásokért felelős menedzsere. “

A kilenclamellás, kerekített írisz puhán, természetesen mossa el az élességen kívüli képterületeket, a két aszférikus lencsetagot alkalmazó, egyedi optikai design jóvoltából pedig minimálisra csökkent a különféle torzítások lehetősége.

A fotósok számára jó hír az AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED kis mérete és tömege, valamint az f/2,8-tól f/32-ig terjedő, széles rekesztartománya. Az AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED mérete mindössze 73 x 89 mm, tömege pedig 425 gramm. Az objektív tartozéka egy puha tok. Az AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2.8G ED becsült kiskereskedelmi ára 519 euró.

AF-S Nikkor Micro 60mm f/2.8

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés