Hirdetés

A várva várt 50-es

A Nikon Europe bejelentette új széles rekeszű, rögzített gyújtótávolságú NIKKOR objektívjét, az 50 mm-es AF-S NIKKOR 50 mm f/1.4G modellt. Az objektív rekesze gyors (f/1,4), ami a keresőben világos képet, a felvételeken pedig gyönyörűen elmosott hátteret és kis mélységélességet eredményez. A modell rendelkezik a NIKKOR rendkívül kisméretű, gyűrű típusú Silent Wave motorjával (SWM), amely csendes, gyors és pontos élességállítást garantál, valamint a beépített motor nélküli fényképezőgépekkel is (pl. Nikon D40 és Nikon D60) lehetővé teszi az automatikus élességállítást.

Az AF-S NIKKOR 50 mm f/1.4G gyors, rögzített gyújtótávolságú objektív, amely Nikon FX-formátumú D-SLR fényképezőgépekkel használva normál képszöget kínál. Újonnan kifejlesztett optikai rendszere kiváló MTF-teljesítményt biztosít, továbbá hatékonyan korrigálja a pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogást és a kromatikus aberrációt.
A gyűrű típusú SWM sima és csendes AF-működést tesz lehetővé. Bár az élességállítás során valamennyi lencsecsoport elmozdul, az első elem és a szűrőcsatlakozó nem fordul el, és az objektív hossza nem változik, ami ideálissá teszi az objektívet makrofotózáshoz. Az AF-S NIKKOR 50 mm f/1.4G két élességállítási móddal rendelkezik: M/A (automatikus élességállítás manuális prioritással) és M (manuális élességállítás). A kilenclamellás, kerekített írisz természetesebben mossa el az élességen kívüli képterületeket. DX-formátumú SLR gépre szerelve az objektív képszöge 75 mm (35 mm-es formátumban kifejezve).

AF-S Nikkor 50mm f/1.4 G
AF-S Nikkor 50mm f/1.4 G

Specifikáció - AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Gyújtótávolság: 50 mm (75 mm ekv. DX szenzoros gépen)
Max. fényerő: f/1.4
Min. fényerő: f/16
Látószög: 46° (31,5° DX vázzal)
Leképzési arány: 1:6,7 (0.15x)
Közelpont: 45 cm
Szűrőméret: 58 mm
Felépítés: 8 lencsetag 7 csoportban
Napellenző: van
Súly: 290 g
Bajonett: fém 

Előzmények

Hirdetés