Hirdetés

nForce4 alaplap ATI grafikus rendszerrel

Az amerikai Tyan Computer Corporation bejelentette legújabb, kisebb szerverek és otthoni rendszerek alapjául szolgáló K8E Tomcat (S2865) típusjelű alaplapját. Az új termék a patinás gyártó termékpalettáján megtalálható első NVIDIA nForce4 vezérlőre épülő modell.

A K8E Tomcat a konkurens cégek kínálatában korábban debütáló nForce4 alapú megoldásoktól nem különbözik lényegesen, így az új alaplap a mezőny többi tagjához hasonlóan Athlon 64 és Athlon 64 FX processzorokat fogad, maximum 4 GB memóriával bővíthető, egy PCI Express x16 és két PCI Express x1 bővítősínnel rendelkezik, illetve további négy hagyományos PCI csatlakozóval van ellátva. Az alaplap két változatban kerül forgalomba; az egyik modell nem rendelkezik audiovezérlővel, illetve Firewire csatolókkal, míg a nagyobb tudású változat a mindkét modellnél meglévő gigabites hálózati vezérlőn és az NVIDIA RAID megoldásán kívül a fentieket is tartalmazza (mindegyik interfészből kettőt).

Az új Tyan lap érdekessége, hogy a gyártó az alapvető megjelenítési feladatokat ellátó vezérlőként az ATI Rage XL videovezérlőt integrálta az alaplapra, mely a hozzá társított 8 MB memóriával általános 2D-feladatokhoz elegendő teljesítményt nyújt.

A gyártó új nForce4-es alaplapja vélhetően április-május hónapban jelenhet meg a világpiacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tyan

Előzmények

Hirdetés