Hirdetés

A Netgear két új Nighthawk routert mutatott be

Az XR300 és az RAX200 egyaránt az okosabb routerek közé sorolható, hiszen a felhasználási igények alapján képes a sávszélesség elosztására.

A Netgear bemutatta a tavalyi IFA kiállításon is látott Nighthawk Pro Gaming XR700 router kisebbik testvérét, az XR300-at. A kétsávos, három külső antennát felsorakoztató újdonságot a ping és a késleltetés minimalizálása, ezzel a játékélmény növelése érdekében fejlesztették ki. Hátoldalán négy darab Gigabit Ethernet, illetve egy darab WAN port várja a kábeleket, míg az előlapon egy USB portot helyeztek el a tervezők.


[+]

Az 1 GHz-es órajelen ketyegő, kétmagos processzorra épülő hardver IEEE 802.11ac Wi-Fi szabványt alkalmaz, fedélzetén pedig a játékosok számára fontos funkciókat felvonultató DumaOS fut. A rendszer része például a QoS és a Geo Filtering, utóbbi a földrajzi távolság, pontosabban a ping mértéke alapján szűri a szervereket, ezzel garantálva, hogy minél kevesebb laggal találkozzunk a meccsek alatt.  Lehetőségünk van továbbá monitorozni a hálózat kihasználtságát, valamint bizonyos otthoni eszközöket előnyben részesíteni a sávszélesség elosztása szempontjából.

A Nighthawk Pro Gaming XR300 áprilistól válik elérhetővé, ajánlott fogyasztói ára 170 font lesz.


[+]

Tavaly novemberi hírünkben írtunk a Netgear AX8-ról, és ahogy akkor megírtuk, most be is mutatkozott a nagyobbik testvér az AX12 személyében. A belső antennákkal operáló, Wi-Fi 6 (korábban IEEE 802.11ax) szabványt támogató újdonság három sávján összesen 10,8 Gbps tempó érhető el, az 1,8 GHz-es négymagos processzor pedig egyszerre akár 12 eszköz egyidejű kiszolgálását teszi lehetővé. Hátoldalán 5 darab Gigabit Ethernet port várja a belevalót, mellettük pedig van még egy RJ-45 csatlakozó, és ez akár 2,5 gigabitet is képes átvinni másodpercenként.


[+]

Az AX12 megkapta a Netgear Smart Connect technológiáját, ami a három sávhoz tartozó három, megegyező nevű hozzáférési pont közül az éppen leggyorsabbra képes átirányítani a csatlakoztatott eszközöket. Ezenfelül nem maradt ki a Dynamic QoS, az Amazon Alexa és Google Assistant támogatása, a dupla USB 3.0 port, valamint az automatikus firmware-frissítés opció sem. A routerhez iOS és Android operációs rendszerekre elérhető a Nighthawk App alkalmazás, amelynek segítségével egyszerűen, okostelefonunkról vagy tabletünkről is konfigurálhatjuk és monitorozhatjuk az eszközt.

A Netgear Nighthawk AX12 májusban kerül a boltok polcaira, árcéduláján pedig az igen borsos, 600 dolláros összeg lesz feltüntetve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés