Hirdetés

Netgear hálózati tárolóegység RAID funkciókkal

A Netgear olyan hálózati tárolóeszközt mutatott be, amely egyszerű konfigurálása és rugalmas bővíthetősége miatt mind egyéni felhasználók, mind irodák, nagyobb munkacsoportok érdeklődésére számot tarthat. A Storage Center SC101 nevű készülékbe egy vagy két darab, tetszőleges kapacitású, IDE felületű, 3,5 colos merevlemez illeszthető, amelyek egy 10/100 Mbps sebességű Ethernet intefészen keresztül kapcsolódnak a hálózatba.

Két winchester használata esetén lehetőség van az adatbiztonság növelésére a RAID 1 tükrözés használatával, de a tárolókapacitás növelése is választható a két egység RAID 0 tömbbe való egyesítésével. Ha a helyi hálózatban két vagy több SC101 készülék teljesít szolgálatot, a rendelkezésre álló tárkapacitás a SAN (Storage Area Network) megoldásokhoz hasonlóan egyetlen virtuális kötetként is elérhető. Legalább három merevlemez (két SC101) megléte esetén a RAID 0 és 1 szimultán is használható.

A gyártó a beállításokat egyszerűsíteni hivatott asszisztesen kívül a biztonsági mentések készítésére szakosodott SmartSync Pro Advanced Backup Software-t mellékeli az eszközhöz. A Storage Center SC101 kétéves garanciával, ismereteink szerint 100-110 euró körüli áron kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés