Hirdetés

A Netflix nem öli meg a tévét, hanem még erősíti is

Egy felmérés szerint az emberek 70% televízión élvezi az online streaming szolgáltatás áldásait, ráadásul úgy, hogy más eszközön kezdi el használni azt.

Amikor a Netflix, és a hozzá hasonló online video streaming szolgáltatások felbukkantak, sokan voltak akik azt jósolták, hogy ezek aztán tényleg feladják az utolsó kenetet a televízióknak. Úgy okoskodtak, hogy a nethasználattal sokkal szervesebb kapcsolatban lévő eszközökön fogják az ilyen jellegű tartalmakat nézni, azaz számítógépen, tableten és mobiltelefonon.


(forrás: Recode) [+]

A fenti elmélet azonban úgy néz ki, hogy tévedés. A Recode felmérése arról tanúskodik, hogy a felhasználók 70 százaléka jelenleg televízión tekinti meg a Netflix sorozatokat, filmeket. Mindezt ráadásul úgy, hogy csak 25 százalék kezdi az ismerkedést az ilyen típusú eszközökön. Azaz idővel más berendezésekről váltanak a tévékre. A grafikonon jól látszik mindez, illetve az is, hogy az érintettek miről mire váltanak.


(forrás: Recode) [+]

A Recode azt is vizsgálta, hogy milyen típusú tartalmat, milyen eszközön néznek a felhasználók. Ebből kiderült, hogy a gyerekeknek szóló anyagokat kiemelkedően sokszor "fogyasztanak" televízión, ami azt jelenti, hogy a fiatalok sem fordulnak, fordultak el a tévétől, és ez szintén kicsit meglepő lehet.

Azóta történt

Hirdetés