Hirdetés

Nem válogat a kék lézeres szabványok közül az Asus

Kék lézeres szabványokat ismerő optikai egységek tűnhetnek fel hamarosan az Asus választékában. A kiterjedt PC-s komponenskínálattal rendelkező tajvani vállalat az idei Computexen állította ki első Blu-ray és HD DVD kompatibilis kombó egységeit, azaz a cég a jelek szerint nem áll egyik oldalra sem két érdekcsoport közt zajló formátumháborúban.


Forrás: Tech-On!

A két újdonság lapértesülések szerint meglehetősen kedvező árszinten kerülhet a boltokba, mely elsősorban annak köszönhető, hogy a BC-1205PT és HR-0205T típusjelű egységek csak olvassák a kék lézeres lemezeket (előbbi a Blu-ray, utóbbi a HD DVD szabványúakat), DVD és CD írásra egyedül a BC-1205PT képes. A Computexen tartott előadás során az Asus illetékese rámutatott, hogy erre a korlátozásra az árak alacsonyan tartása miatt van szükség, ráadásul szerintük ahhoz, hogy az új szabványoknak megfelelő írás elterjedjen, nem csak az írók, de a nyersanyagok árának csökkenése is elengedhetetlen – ennek pedig még nem jött el az ideje.


Forrás: Tech-On!

Az 5-szörös tempójú BD-ROM/R/RE olvasást kínáló BC-1205PT, és a 2,4-szeres sebességű HD DVD olvasást támogató HR-0205T ennek megfelelően barátságos árcímkét kaphat: előbbi 270, utóbbi 180 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerülhet forgalomba. Az Asus új optikai egységei a nyár elejétől tűnhetnek fel a boltok polcain. A hazai megjelenéssel és árakkal kapcsolatban egyelőre nem tudott konkrét részletekkel szolgálni számunkra az Asus magyarországi képviselete.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés