Hirdetés

Nem lesz VIA KT600-CE?

Korábban felmerült, hogy a VIA a CD steppinges KT600 chipset után kiadja a javított memóriavezérlőt tartalmazó, ezáltal jobb teljesítményt nyújtó CE steppinges lapkát is. A Planet 3D Now! német internetes oldal információját azonban most cáfolta a VIA. Michal Lisiecki, a VIA marketingmenedzsere szavai szerint ugyanis: "a CD a chipset végső változata, amelyet egyaránt használnak a referencia- és a sorozatgyártott alaplapokon. CE-verzió nem lesz".


Forrás: www.hardtecs4u.com

Nem lesz tehát CE-steppinges KT600 chipset. Sokkal aggasztóbb gond viszont, hogy a VIA áprilisra ígérte az első KT600-as "deszkákat", magát a chipsetet azonban csak májusban mutatta be hivatalosan. Szintén májusban váltak hozzáférhetővé az első tesztpéldányok is. Már július közepét írunk és gyakorlatilag még alig lehet kapni KT600-as chipsetre épülő alaplapot. A kérdés az, hogy ha nincs különbség a referencialapok és a sorozatgyártott modellek között, akkor mi készteti a VIA-t ekkora csúszásra?

Az nVidia mindenesetre nem késlekedik, kihasználta ezt az időszakot, hogy tovább népszerűsítse nForce 2 lapkás "deszkáit".

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés