Hirdetés

Nem lesz több TGT GeForce VGA

A VGA-piac manapság nem számít túl jövedelmező üzletnek, hiszen amellett, hogy nem túl nagy a nyereség a termékeken, még szűkül is a szegmens, és a jövőben sem várható változás. Ilyen körülmények mellett sajnos előfordul, hogy egy-egy cég nem bírja tovább a gyűrődést. A Point of View leányvállalatának számító TGT még a BFG – több évvel korábbi – csődjével párhuzamosan jött létre, és lényegében az volt a feladata, hogy átvegye a BFG szerepét és piaci pozícióját. Ennek megfelelően a Point of View TGT termékek válogatott, egyedi és persze gyárilag tuningolt megoldások voltak.

A gyári tuning mellett a TGT csapat arról is gondoskodott, hogy a legjobb képességű hardverek kerüljenek a dobozba, így a Point of View által legyártott VGA-k közül nem mindet használták fel. Amelyik nem felelt meg az átlagnál magasabb elvárásoknak a tuningpotenciál tekintetében, azokat visszaküldték az anyavállalatnak. Ezért az extráért persze a TGT termékek drágábbak is voltak a papíron hasonló képességű társaiknál. A vállalat ékköveinek a Beast jelzésű modellek számítottak, melyek gyárilag megkapták a vízhűtőt, illetve ezek a termékek a leválogatás során a legjobbak között is a legjobbnak számítottak. Ezért persze már jelentős felárat kért a cég.

Sajnos a TGT csapat nem érte el célját. A BFG szerepét abszolút nem tudták átvenni, még ha a termékek megfeleltek is a célnak. Valószínűleg sehol nem csúszott homokszem a gépezetbe, egyszerűen a csőd azzal magyarázható, hogy a piac szűkülésével a válogatott termékeket forgalmazó cégekre egyszerűen már nincs meg a felhasználói igény. Ennek megfelelően az üzletágat felesleges fenntartani, így a Point of View bezárta a TGT-t. Az anyavállalat a VGA-k gyártásával nem hagy fel, de olyan speciális termékeket, amiket a TGT kínált már nem érdemes várni.

A már megvásárolt és még forgalomban lévő TGT GeForce-ok garanciális ügyintézése problémákba ütközhet, mivel az eredeti céget teljesen felszámolták. Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy a garancia a gyártói oldalon elvész, az adott kereskedő viszont elvileg köteles cserélni, vagy javítatni a hibás terméket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés