Hirdetés

Nem kelendő a Tablet PC

Az Acer arról panaszkodott, hogy az első negyedévben a tervekhez képest csupán 50 százalékos igény mutatkozik a Tablet PC-re. A Hewlett-Packard hasonló gondokkal küszködik. A társaság a negyedik negyedévre 30 ezer Tablet PC elkészítéséhez elegendő alkatrészt rendelt korábban, ám időközben jelentősen lecsökkentették a megrendelést.


Acer TravelMate C100


A piackutatók márciusban még nagy jövőt jósoltak a Tablet PC-nek, ám tavaly év vége óta csak 72 ezer ilyen készüléket adtak el. A problémának több oka is van. Egyrészt a Tablet PC kvázi elavult és lassú alkatrészekből áll. Másrészt kétezer euróba kerül. Harmadrészt - a DigiTimes szerint - a Microsoft sem támogatta az elvárható mértékben a hardvergyártókat. A redmondi óriáscég ezzel szemben azt mondja: a forgalom nagyjából az elvárások szerint alakul, a piacnak pedig időt kell hagyni, hogy megszokja az új eszközt. A második negyedévben emelkedhet a Tablet PC-eladások száma, mivel megjelenik a termék képességeit jobban kihasználó Office 2003 irodai szoftvercsomag.

A ComputerBase német internetes oldal információi szerint egyébként mintegy ötven hardvergyártó és szoftverfejlesztő vállalat vesz részt a Tablet PC "buliban", közülük húsz Tajvanról való.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés