Hirdetés

Kép a Microsoft "Athens" nevű PC-jéről

A projekt, illetve a nem mindennapi készülék kódneve "Athens". A redmondi óriáscég a Hewlett-Packard (HP) segítségével fejlesztette ki a vezetéknélküli technológiákon alapuló PC-t.

"A hardveripar és a Microsoft a PC-fejlesztés következő hullámát képviselik, amikor is a hardver és a szoftver eddig példa nélkül álló ötvözetét és színvonalát mutatják be. Az Athens prototípusa csak egy példa azokra a jövőbeni fantasztikus termékekre, amelyek a hardver- és a szoftvercégek intenzív együttműködéséből születnek" - mondta Bill Gates a Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) nevű rendezvényen.


Forrás: www.tecchannel.de

Carly Fiorina, a Hewlett-Packard főnökasszonya szerint a HP és a Microsoft az Athens megalkotásával ismét egy - a hardver- és a szoftvergyártók közös fejlesztéséből származó - szabványt hozott létre, pont úgy, mint korábban a Tablet PC és a MediaCenter esetében.

Az Athens egy 23-colos, nagyfelbontású, 16:10-es formátumot kezelő TFT-kijelzővel rendelkezik majd. A monitororn lévő fénydiódák jelzik a telefonhívások és e-mailek érkezését. Az egér és a billentyűzet vezetéknélküli, míg a kommunikációt egy kamera és - a szintén vezetéknélküli - telefon teszi lehetővé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés