Hirdetés

Nem kapja meg az új frissítést Fortnite az Apple platformjain

Az Epic Games viszont kiemeli, hogy Windows operációs rendszeren nem változik semmi, Androidon pedig van alternatív megoldás a játék beszerzésére.

Tegnap írtuk meg, hogy Yvonne Gonzales Rogers bíró ideiglenes ítéletet hozott az Epic jogvédelmi kérvénye kapcsán, amelyben ugyan az Unreal Engine-t védelmet kapott az Apple-lel szemben, de a Fortnite nem kerülhet vissza az App Store-ba, hacsak az érintett felek valahogy meg nem egyeznek.

Az Epic Games mára világossá tette, hogy eszük ágában sincs az Apple szabályait követni, és inkább lemondanak az iOS méretes piacáról. A Fortnite tehát nem fog visszakerülni az App Store-ba, így a Chapter 2, Season 4 frissítés sem érkezik meg a rendszerre a mai nap folyamán. Utóbbi érdekes módon elkerüli a macOS-t is, pedig ott az Epic Games a saját áruházboltján keresztül biztosítja a játékhoz való hozzáférést, de az a verzió is megragad az aktuális fejlettségi szinten, így az új szezonról a macOS játékosai is lemondhatnak. Az Epic Games itt arra hivatkozik, hogy az Apple hamarosan elvágta majd őket a játékuk fejlesztésétől a saját platformjait tekintve.

A fentiek következtében a Fortnite ugyan elérhető marad a Mac gépeken az Epic Store-on keresztül, de csak a Chapter 2, Season 3 erejéig, és ugyanez lesz igaz az App Store-ra is, hiszen ha a felhasználók korábban már letöltötték az alkalmazást, akkor használhatják tovább, de frissítéseket nem kapnak.

Az Android esetében a Play Store szintén kimarad, de a Google operációs rendszerénél van két alternatív módja a Chapter 2, Season 4 frissítés beszerzésének. Ez egyrészt letölthető lesz a Samsung Galaxy Store-ból, illetve közvetlenül az Epic Games App for Android programból, ami az alábbi oldalról szerezhető be. A Windows operációs rendszer esetében minden változatlan marad.

A fentiek alapján a macOS esetében furcsa lehet a korlátozás, hiszen az Apple augusztus 28-ára ígérte az Epic Games felhasználói fiókjainak felfüggesztését. Ezt az Unreal Engine esetében a tegnapi ítélettel ideiglenesen sikerült megakadályozni, hiszen megadta az Epic Games a jogvédelmet. De ez a döntés az Unreal Engine-re vonatkozik. Az Apple ugyanakkor a Fortnite fejlesztőinek hozzáférését a holnapi naptól elzárhatja, ezt az ügyben eljáró bíró nem tiltottat meg nekik. Az Epic persze kiadhatna nem aláírt verziót, de annak a telepítése az újabb macOS operációs rendszereken igen nehézkes, így ezzel valószínűleg nem akarnak vesződni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés