Hirdetés

Az Epic Games a kaliforniai bíróságon kért jogvédelmet a Fortnite-nak

A vállalat olyan előzetes intézkedést szeretne elérni, amelyben az Apple számára megtiltják, hogy kitegye a játékukat az almás áruházból.

Az Epic Games az előző hónap vége óta gyakorlatilag képtelen frissítéseket kiadni a Fortnite című játékuk iOS és macOS platformra készülő verzióihoz, ugyanis az Apple az ígéretéhez híven megszüntette a fejlesztői hozzáférésüket az érintett rendszerekhez.

A Fortnite fejlesztői most a kaliforniai bíróságon kérvényezték egy beadványban, hogy ezt a gyakorlatot tiltsák meg az Apple számára, ugyanis ez "valószínűleg helyrehozhatatlan kárt okoz" majd számukra.

Az Epic szerint az Apple lépése egy üzenet volt mások számára, vagyis ha valaki a cég monopóliumára tör, akkor elvágják az iOS és macOS rendszerek felhasználóitól.

Az Apple a Fortnite-ot, illetve a fejlesztőit azért szankcionálta, mert megkerülik az alkalmazásbolt által megkövetelt fizetési szolgáltatást, ami cupertinói vállalat a szerződés megsértéseként értelmez.

A Reuters riportja szerint az Apple korábban már elmondta, hogy hajlandók újra aktiválni az Epic Games fejlesztői fiókját, illetve a Fortnite elérhetőségét, ha kiveszik belőle az alkalmazásbolt szabályait sértő közvetlen fizetési szolgáltatást, de erre az Epic nem hajlandó, mivel ezzel csak az Apple monopóliumát segítenék.

A fenti harcnak egyébként nagy a jelentősége, ugyanis a Sensor Tower nevű piackutató cég a Business Insider számára azt nyilatkozta, hogy az Apple eddig a Fortnite-ból nagyjából 360 millió dollárt szerzett. Ez lényegében az alkalmazáson belüli transzferek 30%-os hozzájárulása, vagyis az Epic 840 millió dollárhoz jutott hozzá. Azzal, hogy a Fortnite eltűnt az Apple áruházából lényegében ennek az egészen elképesztő pénznyomdának gyakorlatilag lőttek mindkét fél szempontjából.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés