Hirdetés

Nem felejt a Corsair-pendrive kijelzője

Ha színe és formavilága alapján nem is, de tudását tekintve mindenképpen kiemelkedik a szürkeségből a Corsair hamarosan piacra kerülő, vadonatúj pendrive-családja, melyet egy hasznos extrafunkció tehet sokak számára értékessé.

A Flash Readout névre keresztelt pendrive-ok maximum 2 gigabájt adat tárolására alkalmasak, formavilágukat tekintve klasszikus kialakításúnak tűnnek, azonban a megszokottól eltérően egyik oldalon egy kijelzőt is tartalmaznak. A monokróm grafikus felület három elkülönített blokkra oszlik; egy maximum 11 karakteres, kötetnévként funkcionáló szöveges információs mezőre, valamint egy számszerűsített, és egy kördiagrammal szemléltetett kapacitás-visszajelzőre.

A kijelzővel ellátott pendrive ötlete nem teljesen új, a Corsair megoldásához hasonlót ugyanakkor eleddig még nem sikerült más gyártónak piacra dobnia. A Flash Readout háttértárak BCD-rendszerű (Bi-stable Cholesteric Display) grafikus kijelzője ugyanis a számítógép kikapcsolása, vagy a pendrive lecsatlakoztatása után is megjeleníti az adatokat, méghozzá anélkül, hogy ehhez külön áramforrást használna. Ez a megjelenítőegység folyamatosan frissíti az információkat másolás és törlés esetén, egyébként pedig a gyártó szerint akár egy évig is képes megőrizni a megjelenített szöveget, grafikus tartalmat.

A Corsair Flash Readout eme fontos extra ellenére alig drágább a hagyományos megoldásoknál; a gyártó 50 dollárt (kb. 11 000 forint) kér az 1 GB-os, 80 dollárt (kb. 18 000 forint) a 2 GB-os modellért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés