Hirdetés

Négyszeres sebeséggel írható DVD+R lemez a Verbatimtól

A Verbatim mostanában szeret első lenni. Ők hozták ki először a 40x-es és 48x-es sebeséggel írható CD-R lemezeket, és a CD-RW piacon is a legelsők között vannak. A DVD is nagy üzlet, egyre nagyobb, az IDC felmérése szerint a jelenlegi 50 millió helyett 150 millió eladott hordozóról lehet 2004-ben beszélni. A DVD+R pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így megéri fejleszteni ezen a platformon.

Az új, 4x-es sebeséggel írható lemezek a DYN-AZO elnevezésű hordozóréteget kapják, melyet a Verbatim gyártója, a Mitsubishi Chemical Corporation fejlesztett ki. Ezek a DVD+R hordozók teljesen kompatibilisek az 1x-es és 2.4x-es sebességű írással, a megnövelt érzékenységű diszkek az alacsonyabb sebesség mellett sem károsodnak. A 4x-es DVD+R írással 15 perc alatt lehet megírni egy komplett 4.7 Gbyte-os lemezt.

A két rivális formátum, a DVD+R és DVD-R közötti harcban sokat számít a sebesség kérdése is, így mindkét oldalon gőzerővel folyik az új meghajtók tervezése. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy az állást erősen befolyásolja az, hogy melyik formátumhoz érhető el a leggyorsabb írásra is alkalmas lemez, valamint az ár is döntő tényező, ezért számít annyira, hogy a diszkgyártók mely formátumot támogatják erősebben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés