Hirdetés

NEC netbookok és notebookok tömege közeleg

Rengeteg újdonsággal jelentkezett a NEC, teljesen frissítte LaVie termékcsaládjának kínálatát. A hordozható gépek között a netbooktól a nagy képernyős laptopig minden megtalálható.


NEC LaVie Light - Forrás: Akihabaranews.com [+]

A LaVie Light sorozatról legutóbb tavaly érkezett hír. Az akkor még eléggé szögletes formák mára lekerekedtek, sokat változtattak a legkisebb gépeken. Három típus jelent meg ebben a kategóriában. Ezek egyike a BL330/VA, amelyben Intel Atom N280 processzor dolgozik a 945GSE Express chipsettel karöltve. Melléjük 1 GB memória került és 160 GB-os merevlemez. Operációs rendszerként Windows 7-et használhatunk, akkumulátora pedig a gyártó elmondása szerint 3,9 órányi működést tud biztosítani.


NEC LaVie Light - Forrás: Akihabaranews.com [+]

A BL530/VH-ban ugyanazt az Atom processzort már 2 GB RAM támogatja, ráadásul a háttértár kapacitása is duplájára növekedett. A nagyobb akku miatt immár 8,5 órán át lehet használni a kis gépet. A harmadik netbook a BR340/VA típusjelzést kapta. Külseje ezüst festésű, de belül teljesen megegyezik a BL330/VA-al; viszont támogatja a NEC Lui technológiát, ami egy otthoni, hálózati multimédiás megosztó szolgáltatás.


NEC LaVie M - Forrás: Akihabaranews.com [+]

A LaVie M-ek csoportja már egy fokkal komolyabb gépeket tartalmaz. A 13,3"-os képernyőjű notebookok Intel Celeron SU2300-as CULV processzorral vannak szerelve, amelyek 1,2 GHz-en működnek. A számítógépekben 4 GB RAM és 320 GB-os merevlemez található. Került még beléjük V2.1-es Bluetooth adapter, N-es Wi-Fi kártya, illetve HDMI kimenet is. A gyártó 8,5 óra használatot ígér a megnövelt kapacitású akkumulátorral. A LaVie M-ek piros, fekete és fehér színben kaphatók.


NEC LaVie M - Forrás: Akihabaranews.com [+]

A bemutatott notebookok közül a legjobban felszereltek a LaVie L széria tagjai. Az LL750-ek utódjának, az LL770/VG-nek az Intel Core 2 Duo P8700 a processzora, ami 2,53 GHz-en száguld. Emellett memóriából 4 GB-ot, winchesterből pedig egy 500 GB-os modellt kapott. A gép képernyője 16"-os képátlójú, Full HD felbontású LCD. A Blu-ray-DVD kombó optikai meghajtó is a tartozéka, csakúgy, mint a 802.11a/b/g/n Wi-Fi kártya.

NEC LaVie L [+]
NEC LaVie L - Forrás: Akihabaranews.com [+]

Csatlakozókból nincs hiány, találunk rajta eSATA, FireWire és HDMI aljzatot, továbbá van Bluetooth modemje és 2 megapixeles webkamerája is. Egy tévétunert is adnak mellé, amely vezeték nélküli összeköttetéssel kommunikál a notebokkal. A beépített különleges touchpad felismeri a kézírást.


NEC LaVie L - Forrás: Akihabaranews.com [+]

A NEC hordozható gépeinek pontos áráról és a megjelenésük időpontjáról egyelőre  nincsenek információk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés