Hirdetés

Új modellel bővül a NEC MultiSync professzionális monitorcsalád

Az NEC MultiSync professzionális monitorcsaládban eddig a bő három évvel ezelőtt bemutatott PA241W típus volt a zászlóvivő (ha a képátlót nem vesszük figyelembe), így eljött az idő némi vérfrissítésre. Noha akik ebben a kategóriában vásárolnak maguknak monitort, azok számára három év annyira nem hosszú idő, mindenesetre a gyártónak haladnia kell a korral, nem ragadhatnak le a PA241W CCFL háttérvilágításánál és a korosodó p-IPS panelnél.

A 24,1 colos, PA242W jelzésű utódnál a recepten lényegében nem változtattak, csak az összetevőkön finomítottak. Így végeredményben 1920x1200 képpont megjelenítésére képes AH-IPS panelt és GB-R LED-es háttérvilágítást alkalmaztak, mely páros természetesen lehetővé teszi a széles színskálájú RGB (wide gamut) lefedését, akárcsak az előd modell. A pontosan sRGB 100% és Adobe RGB 99,3%-os lefedettséget kínáló típust főként kiadványszerkesztési, valamint fotózással és videózással kapcsolatos feladatokra szánja a gyártó, és ennek megfelelően a különféle speciális képi emulációk és széleskörű, testre szabható képi beállítások sem hiányoznak belőle.


[+]

A kijelző nem mentes azoktól a plusz kiegészítőktől, amiket elvárunk a kategóriában: minden irányban állítható állvány, portrémód, beépített USB Hub KWM switch funkciókkal (azaz DisplaySync Pro), kép a képben és kép a kép mellett funkciók. Ez utóbbiakhoz elengedhetetlen a több bemenet, így ezekből szerencsére most sincs hiány: VGA, DVI, DisplayPort mellé ezúttal HDMI is felkerült, cserébe csak egy DVI bemenettel gazdálkodhatunk.


[+]

Szót érdemelnek még a monitor paraméterei, mint a 10 bites feldolgozás, a 14 bites 3D LUT, az 1000:1 kontrasztarány, a 8 ezredmásodperces válaszidő, a 178/178 fokos betekintési szögek, valamint a 340 cd/m²-es fényerősség. Ez utóbbi kevesebb, mint az előd tudott (400 cd/m²), cserébe a fogyasztást is kedvezőbb lett, 95 helyett mindössze 56 wattot vesz fel teljes terhelésen.

A korábban bejelentett, hasonló tudású, de standard színtérlefedettséget kínáló NEC MultiSync P242W-hez hasonlóan a most bejelentett PA242W is 4 év garanciával kerül a forgalomba, ám ezúttal jóval borsosabb árcédulára kell számítani. A 1049 dolláros ajánlott végfelhasználói ár vélhetően idehaza valamivel 300 000 forint feletti árcédulát fog jelenteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés