Hirdetés

Az NEC új monitorja is "görbíti a teret"

A MultiSync EX341R-rel a cég visszatér az ívelt kialakításhoz.

Sokan valószínűleg nem emlékeznek rá, de az NEC a 2008-as CES-en már bemutatott egy ívelt monitort, pedig akkoriban még messze nem ez volt a trend. Igaz, nem is LCD panellel, hanem DLP háttérprojektorral dolgoztak, ám ez nem változtat a tényeken, hogy az eredetileg CRVD-42DWX+ típusjelzésű gépezet minimális módosításokkal, de már 2009-ben piacra került CRV43 típusszámozással. Azóta sok év eltelt, az ívelt kialakítás pedig újra divatba jött, ezúttal már OLED és LCD technológia használatával. Úgy tűnik, ennek hatására most az NEC-nél ismét kedvet kaptak hozzá, hogy előrukkoljanak egy hajlított modellel – természetesen, és nem meglepő módon nem OLED-re építve. Ez lett a MultiSync családon belül az EX341R, ami most is elérhető önmagában (-BK) és SpectraView II kalibrátorral egy csomagban (-BK-SV).


[+]

A 34 hüvelykes kijelző alapját vélhetően a Samsung SVA (LTM340YP03) panel adja, ami 3440x1440 képpontos felbontást kínál 3000:1 natív kontrasztarány, 178 fokos betekintési szögek, 5 ezredmásodperces válaszidő, 16,7 millió megjelenített szín, valamint 290 cd/m² maximális fénysűrűség mellett. Utóbbiért hagyományos, de PWM-et nélkülöző WLED megoldás felel, így a színtérlefedettség sRGB-ben korlátozódik, azonban a lefedettség 99,5%.


[+]

Csatlakoztatása HDMI 1.4 és 2.0, valamint egy DisplayPort 1.2-n keresztül lehetséges, ezenfelül kapott még egy DisplayPort kimenetet a Daisy Chain funkcióhoz, valamint egy négyportos USB hubbal is felszerelték, továbbá beépített hangszórókkal is megfejelték a végeredményt. Az állvány magassága természetesen állítható, de igény szerint VESA konzolokra is felszerelhető. Extraként megtalálható még a környezetet monitorozó érzékelő, ami a környező fények mellett a gép előtt ülő személyt is képes érzékelni.

 


[+]

Az alapmodellért 1000 dollárt kér az NEC, míg a kalibrálós szettel együtt 1150 dollárra kúszik az ár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Előzmények

Hirdetés