Hirdetés

Két új Wi-Fi 6E router jelent meg a NEC kínálatában, és az egyik 10 gigabites

A vállalat Aterm szériája gyarapodott két taggal, amelyeket szükség szerint mesh hálózat elemeiként is beröffenthetünk.

A NEC egy új tri-bandes Wi-Fi 6E routerpárosról rántotta le a leplet, amelyeknek combosabbik darabja az Aterm WX11000T12 nevet kapta, és a 10 gigabites WAN, meg három gigabites Ethernet csatoló mellett egy 10 gigabites LAN interfész is található rajta. A 2,4, 5, illetve 6 GHz-es sávokat meglovagló apparátus sávonként négy, azaz összesen tizenkét adatfolyammal dolgozik, és egy 2,2 GHz-en ketyegő, négymagos processzorra építkezik.


[+]

Az 5, valamint 6 GHz-en maximum 4804 Mbps-os adatáteresztést ígérő, 1024-QAM modulációt, OFDMA-t, TWT-t, továbbá Band Steeringet támogató megoldás mesh hálózatba illeszthető, ahol nem csupán főegységként, hanem repeaterként egyaránt funkcionálhat. E – legfeljebb 36 eszközt kiszolgáló – hálózat kilenc jelismétlőt foglalhat magába, és mindennapjainkat a roaming szolgáltatás teszi komfortosabbá, hiszen így elfelejthetjük a mindig optimális jelforrásra történő, manuális le-felcsatlakozásokat a lefedett területen.

Az implementált QoS-nek hála terminálszinten megadhatjuk a kommunikáció prioritását, míg a monitorozást/menedzsmentet nem csak webes felületen, hanem az Aterm Smart Remote Control applikáción keresztül az okostelefonunk/tabletünk segítségével egyformán elérhetjük. Természetesen a különböző hálózatvédelmi képességek vagy a privát kapcsolat létrehozásának lehetősége sem hiányoznak, és vásárlás esetén 90 napig ingyen használhatjuk a Trend Micro Home Network Security alkalmazást.

Egy széljegyzetet még megér, hogy a WPA3 biztonsági protokollal barátságot ápoló ketyere firmware-je automatikusan frissíthető, szóval a routerünk időráfordítás nélkül is folyamatosan naprakész maradhat.


[+]

A konstrukciónak Aterm WX7800T8 néven érkezik egy némileg szerényebb változata, ami 1 GHz-es órajellel működő, kétmagos CPU-val jön, mialatt nyolc streammel szolgál leendő tulajdonosainak (kettővel-kettővel a 2,4 és 6 GHz-es sávokon, meg néggyel az 5 GHz-esen), és a vezetékes halmazban a 10 gigabites csatlakozót elhagyva visszanyergel a tisztán gigabites RJ-45 konnektorok által nyújtott teljesítményre.

Az egyelőre még ismeretlen vételárú újdonságok értékesítése szeptember 15-én veszi kezdetét Japánban, ám arról nem szól a fáma, hogy a gyártó tervezi-e a más földrajzi régiók piacait meghódítani vagy sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés