Hirdetés

Nagy tételben vett Sempront az Asus?

Az Asus iparági források szerint nagy tételben rendelt az AMD-től Sempron processzorokat, és ez többek szerint annak a jele lehet, hogy nem kizárólag az Intel platformjára alapozva dobná piacra olcsó E-DT asztali számítógépeit.

Az Asus januárban jelentette be, hogy az Eee PC mintájára új termékcsaládokat indít útjára. Az E-Monitor és a nagyobb képátlóval érkező E-TV modelleknél a számítógépek és a tévékészülékek funkcióit egyesítik egy készülékben, asztali PC-nek pedig az E-DT-t szánják. Korábbi információk szerint ehhez kezdetben Celeron processzorokat, a harmadik negyedévtől pedig az Intel Shelton'08 kódnevű platformját használnák, melyet kifejezetten alacsony árú rendszerekhez fejlesztenek. Az E-DT gépek ára konfigurációtól függően 200–300 dollár között alakulhat.

A DigiTimes híradása szerint egyes források mintegy 1 millió Sempron megrendeléséről szólnak, a visszafogottabbak azonban 0,5–1 millió közötti darabszámról számolnak be, hozzátéve, hogy egy részük más Asus termékcsaládokban lel felhasználásra. Ennek tükrében persze egyáltalán nem bizonyos, hogy a gyártó valóban AMD-alapú E-DT gépekben gondolkodik. Emellett szól, hogy a kisebbik chipgyártónak jelenleg nincs kifejezetten ilyen célra szánt komplett platformja, ezért az Asusnak vélhetően más beszállítókat, a VIA-t vagy a SIS-t is be kellene vonnia, amivel megnehezítené a beszerzés és a terméktámogatás dolgát is. Az sem kizárt ugyanakkor – mutat rá a lap –, hogy a tömeges Sempron-rendelés híre csak üres pletyka, amivel maga az Asus kívánna nyomást gyakorolni az Intelre, ha az esetleg nem lenne elégedett a platformra vonatkozó ajánlatával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés