Hirdetés

Nagy teljesítményű hűtők a láthatáron

Hamarosan érkezik a boltok polcaira is az Antec legújabb, nagy teljesítményű processzorhűtője, igaz, a jelek szerint egyelőre csak az ausztrálok örülhetnek ennek, de remélhetőleg kontinensünkön is kapható lesz a Kühler Shelf. A termék 124 x 120 mm-es méretű, amihez 127 mm-es magasság tartozik, a tömege pedig eléri a 700 grammot. Hogy szándékosan-e, az kérdéses, de a gyártó a manapság népszerű, különféle formájú és kialakítású lamellákkal ellátott hűtőbordákkal szemben egy eléggé visszafogott külsejű eszközt hozott össze. Semmi díszítés, vagy különleges forma, aminek hála a hangsúlyt a működésére és a hűtésre fektethették a tervezők. A processzorral érintkező talpazatból hét hővezető cső indul az alumínium lamellákhoz, ahonnan egy 120 mm-es PWM ventilátor távolítja el a felszabaduló meleget. A hűtő kompatibilis a ma forgalomban lévő processzorokkal és foglalatokkal, így az Intel LGA1366, LGA1156, LGA755, illetve az AMD Socket AM2, AM2+ és AM3 mindegyikével. Az ára nagyjából 65 amerikai dollárnak megfelelő ausztrál dollár lesz.

Antec Kühler Shelf [+]
Antec Kühler Shelf [+]

A Thermalright is egy processzorhűtőt mutatott be. Bár a MUX-120-at már láthattuk, a kissé felújított változat MUX-120 Black jelzéssel lát napvilágot. A hűtő mérete maradt az eddigi, azaz 133 x 38 x 160 mm-es, sőt a tömege továbbra is 670 grammot nyom. Négy hővezető csővel van felszerelve, amelyek a lamellákra kapcsolódnak. Ehhez kötődik az első változás, az új eszközön fekete nikkelborítást kaptak a lamellák, ami ha a teljesítményen nem is javít, de a látványon mindenképp. A ventilátor tulajdonságai is változtak: immár 600 és 1300 fordulat/perc között változtatható a légkavaró sebessége, ami 17 és 25 dBA közti zajkeltést eredményez. A Thermalright hűtője az Intel LGA775, LGA1156 és LGA1366-os foglalataira szerelhető fel, az ára pedig 50 euró körül várható.

Thermalright MUX-120 Black [+]
Thermalright MUX-120 Black [+]

Az Aerocool Shark szériás ventilátorait leplezte le, amelyek érkezése szeptemberre várható. A sorozat 120 és 140 mm-es légkavarókat foglal magában, és mindegyik megoldás 15 lapátos kialakítású. A lapátok formáját egyébként a névadók, vagyis cápák uszonyáról mintázták. A Sharkok úgynevezett hidrodinamikus csapágyakat használnak, ami az élettartamra és a zajszintre is pozitív hatással van. Maximum 1500 rpm-es fordulaton üzemelhetnek, eközben a 120 és 140 mm-es modellek 82,6 és 96,5 cfm-es légszállításra képesek, zajkeltésük pedig rendre 26,5 és 29,6 dBA. Egy kapcsolóval a két sebesség-mód között is lehet váltani. A kisebb és nagyobb szélkerekek 13 és 16 eurós áron lesznek kaphatóak különböző kivitelekben, mint a LED nélküli Black Edition, a kék LED-es Blue Edition, a piros LED-es Red Devil Edition és a narancs LED-es Evil Black Edition.

Aerocool Shark Blue Edition [+]
Aerocool Shark Blue Edition [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés