Hirdetés

Nagy kapacitású adattárolók külső és belső használatra

Új külső tárolókkal jelentkezett a Transcend. Ezúttal a StoreJet 35U (azaz Ultra) merevlemezeit mutatta be, amelyek 1 illetve 1,5 TB-os kapacitású változatokban lesznek elérhetők. Mindkét verzió ugyanolyan alumíniumburkolatban érkezik, 198 x 128 x 48 mm-es mérettel rendelkeznek, a szellőzésükről és hűtésükről pedig egy-egy 80 mm-es ventilátor gondoskodik. A rackek 2.0-s USB vagy eSATA aljzatukon keresztül is a számítógépre kapcsolhatók. Mellékelt szoftverként a StoreJet Elite jár, ezzel ütemezett biztonsági mentések készíthetők, továbbá titkosító és tömörítő funkciói is vannak. Az egy és másfél terabájtos Store 35U-k 197 és 226 dollárért vásárolhatók meg.

Transcend
Transcend StoreJet 35U

A Hitachi neve alatt futó G-Technology is bejelentette új háttértárait, a hordozható G-DRIVE meghajókat. Ezek 2,5 hüvelykes, 5400-as fordulatú winchestereket tartalmaznak, és kétféle csatlakozós változatban készülnek. A G-DRIVE mobile USB nem meglepő módon 2.0-s USB aljzattal rendelkezik, a G-DRIVE mobile viszont ezen kívül FireWire csatlakozóval is el van látva, ami a Mac-tulajdonosok számára is előnyös lehet. OS X operációs rendszereken egyébként a Time Machine-nal is kompatibilisak a külső meghajtók. Az 500 GB-os G-DRIVE mobile USB február közepén jelenik meg, ezt 140 dolláros áron lehet megvenni, míg a FireWire-ös változata kicsivel később, márciusban érkezik a boltokba, és 160 dollárért árulják majd.

G-Technology G-DRIVE
G-Technology G-DRIVE

Egy nagy és egy kicsi merevlemez után a változatosság kedvéért egy SSD jön, mégpedig a Super Talent jóvoltából. A cég a napokban leplezte le TeraDrive FT2 tárolóit, amik az első SSD-k a világon, amelyek a SandForce SF-1500 vezérlőchipet alkalmazzák. A 2,5 colos eszközök MLC vagy SLC NAND flash memóriákat használnak, és 3 Gbps-os SATA interfészen keresztül kapcsolódnak a számítógéphez. A gyártó szerint az MTBF értéke 1 millió óra felett van, az írási és olvasási sebességük pedig egyaránt 250 MB/s. A termékekkel inkább a vállalati réteget szeretnék megcélozni. A tervezésükkor a nagy teljesítményt és a rendelkezésre állást tartották szem előtt, leginkább szerverekben való felhasználásra ajánlják őket, főleg, ahol sok kis fájl gyors elérése szükséges. A TeraDrive FT2 meghajtók 50 és 400 GB közötti verziókban érhetők el, amik közül az SLC-sek legnagyobb modellje 200 GB-os kapacitású. A tömeggyártásuk még ebben a negyedévben el fog kezdődni.

Super Talent
Super Talent TeraDrive FT2

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés