Hirdetés

MusicPhotoVideo: új multimédiás szabvány

A MusicPhotoVideo (MPV) logo ezentúl látható lesz az új szabványt támogató mindegyik meghajtón. A Hewlett-Packard, a Kodak, az LG, az Olympus, a Philips, a Samsung és a Sony mellett olyan CD/DVD-író szoftver készítő vállalatok is támogatják a kezdeményezést, mint az Ahead, a Roxio és a Sonic. Utóbbi három cég a szükséges módosításokat el fogja végezni programjaikban, így azok teljesen MPV-kompatibilisek lesznek.

Az MPV-médiumokon egyaránt tárolhatunk majd audiofájlokat, digitális fotókat és videókat és lehetővé válik a nagy MP3, kép és filmadatbázisok lejátszólistáinak minden eddiginél gyorsabb elérése. A változások miatt pedig nem kell majd újraégetnünk a CD-nket vagy a DVD-nket.

A cégek nem csak CD-k és a DVD-k, hanem memóriakártyák számára is elérhetővé akarják tenni az új szabványt, így gyorsabb adatátvitel lesz elérhető a digitális kamerák és a PC-k között is. A Sony az év második felére ígéri az első MPV-kompatibilis lejátszó/író eszközét (a hozzávaló szoftverrel), amely az Optical Storage Technology Association (OSTA) szervezet fejlesztőcsomagjára épül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés