Hirdetés

Multimédiás harckocsi a Delltől

A Dell nem szokott meggondolatlanul cselekedni, ezért minden bizonnyal komoly kereslet van az olyan, kimondottan játékra kihegyezett hordozható gépek iránt, mint amilyen a most bemutatott Inspirion XPS.

Első ránézésre inkább valami harci eszköznek tűnik tankszerű ábrázatával és négy és fél kiló körüli súlyával – természetesen a marketingesek ezt is kiszínezik, de a gyakorlott notebook-használók számára rögtön intő jel, hogy "exkluzív hátizsákot" is kapunk a masinához. A finnek által a világra szabadított cserélhető mobiltelefon-előlap analógiájára az XPS notebook QuickSnap hátlapok variálásával szabható egészen személyesre. Látszik tehát, hogy ez a gép azoknak készült, akiknek fontos, hogy szeretett legújabb Prescott magos vagy akár Extreme Edition Pentium 4 processzoruk mindig közelről melengethesse szívüket.

A paraméterlista természetesen maximalista:

  • 15,4" WUXGA TFT LCD
  • Intel Socket 478 800 MHz FSB támogatása, HT és Prescott is
  • kétcsatornás DDR400 memóriavezérlő
  • 7200 rpm merevlemez
  • Gigabit Ethernet
  • 12 cellás akkumulátor beépített mélysugárzóval

A legnagyobb újdonság mégis az, hogy a gépben egy speciális, cserélhető modulon helyezkedik el a videovezérlő, melyet igény szerint, az új kártyák megjelenésével fejleszteni is lehet. Most azonban túl sok lehetőség nincs, hiszen a gép előreláthatólag a jelenleg kapható leggyorsabb mobil GPU-val, a Mobility Radeon 9700-zal kerül majd forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés