Hirdetés

Multifunkciós nyomtatókat eredményezett az év végi hajrá

Közeledve az év végéhez a cégek mozgósítják utolsó tartalékjaikat, aminek köszönhetően új termékeket mutatnak be a nagyvilágnak. A Xerox a legújabb színes multifunkciós nyomtatócsaládjával hívta fel magára a figyelmet, míg a Sharp A3-as kompakt, monokróm multifunkciós nyomtatókkal kontráz.

A Xerox WorkCentre 7700-as nyomtatószéria három darab színes multifunkciós berendezést tudhat magáénak, melyekre gyors munkavégzés és irodai hálózati dokumentumkezelés jellemző. A termékcsalád 7775 jelzésű, leggyorsabb tagja 75 monokróm, illetve 50 színes oldalt nyomtat és másol percenként, míg a 7765-ös és a 7755-ös verziók esetében ezek az értékek 55-re és 40-re, valamint 65-re és 50-re módosulnak. A gépek ezenkívül percenként 80 fekete-fehér, illetve 50 színes oldalt szkennelnek 600x600 dpi felbontásban.

Az A4-es lapokkal dolgozó, nagy teljesítményű berendezések előnyeit elsősorban a közepes és nagy nyomtatási igényű irodák, üzletágak, illetve vállalati egységek tudják jól kihasználni. A gépek 2400x2400 dpi-s képfelbontást kínálnak, és Xerox emulzióaggregációs, magas fényű tonerrel dolgoznak, mely olcsó és minőségi nyomatokat eredményez. Az opcionális EFI Fiery hálózati szerver továbbá szín- és munkafolyamat-vezérlő eszközöket biztosít, amelyekkel pontosítható a rendszerben a színbeállítás és automatizálható többek között az oldalbeállítás is.

Xerox WorkCentre 7775
Xerox WorkCentre 7775[+]

A megfelelő hatékonyság érdekében az új készülékeken egyszerre többen is végezhetnek különböző feladatokat, ám ezt a Xerox Extensible Interface Platform nevű felület még tovább tökéletesíti. Az EIP segítségével ugyanis a felhasználók személyre szabott alkalmazásokat érhetnek el az eszköz érintőképernyőjéről, ami elősegíti a munkafolyamatok gördülékeny kivitelezését. A berendezésekben egyszerre két fekete tonerkazetta áll rendelkezésre, és a nyomtatópapír működés közben is utántölthető. Ezenkívül az úgynevezett automatikus „print around” funkció a beállított papírfajták, illetve -méretek rendelkezésre állása alapján rangsorolja a folyamatban lévő műveleteket.

A berendezések 3260 lapot tudnak kezelni, és ez a kapacitás 5260 lapig növelhető, így akár hat tálcából végezhetjük a feladatokat megszakítás nélkül, amelyek közül az egyik egy 250 lapos, automatikusan kétoldalas dokumentumokat adagoló egység. A nyomtatók számos befejezési funkciót is kínálnak, mint az egyszerű ofszet gyűjtőtálca, kötegelés, lyukasztás, kapcsozás, nyeregtűzéses füzetkészítés, hajtás és feldolgozás utáni lapbeszúrás.

Mindhárom Xerox modell képes az oldalszintű nyomtatásprogramozásra, az automatikus tálcaváltásra, az e-mailbe vagy egyéb, szabadon választott helyre történő szkennelésre. Ezek a beállítások a Xerox Discovery Platformra épülnek. A hálózatfelügyelet, a Xerox CentreWare a weben keresztül érhető, ahol a rendszergazdák egyszerűen telepíthetnek, konfigurálhatnak, vezérelhetik a rendszer működését, valamint felügyelhetik a hálózati eszközöket gyártótól függetlenül. A Xerox Standard Accounting szabályozza a berendezésekhez való hozzáférést, és adatokat gyűjt a nyomtatásról, szkennelésről, másolásról és faxolásról. Segítségével felhasználónként vagy csoportonként szabályozható és ellenőrizhető a színes nyomtatásra és másolásra való jogosultság, ezáltal a költségek könnyen követhetők. További automatikus funkciók használatával üzemeltetési napló készíthető és küldhető a Xerox szerviznek, valamint automatizálható a számlálók leolvasása. A beépített és választható biztonsági alkalmazások révén a felhasználók számos esetben saját maguk állíthatják be a munkafolyamatok biztonsági felügyeletét, nyomon követve a gépek használatát és ellenőrizve a hozzáférést, valamint a feldolgozott adatokat.

A Sharp két új monokróm multifunkciós készülék forgalmazását kezdte meg, amelyek kompakt méretben kínálnak olyan funkciókat, mint a nagyobb A3-as berendezések. A 31 oldal/perc sebességű MX-M310, és a 26 oldal/perc teljesítményre képes MX-M260 nevű készülék kiegészíthető egy kis helyigényű, úgynevezett belső finisherrel, amellyel olyan funkciók is elérhetővé válnak, mint az automatikus rendezés, a tűzés, valamint az eltolásos szortírozás.

Sharp MX-M310
Sharp MX-M310 [+]

Az Energy Star 1.1 szabványnak megfelelő termékek természetesen képesek a kétoldalas nyomtatásra és másolásra, így a papírfelhasználás mérsékelhető. A 8,1 hüvelykes érintőképernyős vezérlőpulttal rendelkező berendezések az SPLC (Sharp Printer Language with Compression) parancsnyelvet használják, de képesek a PostScript 3 emulációra, továbbá 1100 lapos papírkapacitást kínálnak, ami igény esetén egy 1000 lapos bemeneti tálcával egészíthető ki.

Az Sharp opcionálisan elérhető Data Security Kit biztonsági csomagja adatkódolással, illetve biztonságos törléssel védi a bizalmas adatokat, a biztonságos hálózati kezelőfelület hozzáadásával pedig megakadályozható, hogy ismeretlen felhasználók hozzáférjenek a készülékhez. Az egyéb biztonsági tulajdonságok között szerepel a jelszavas, illetve PIN kódos felhasználó-azonosítás, amellyel korlátozható a nyomtatás és az MFP egyes funkcióinak használata.

A hírben említett termékek már elérhetők a gyártók partnereinél, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs információ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés