Hirdetés

Készülnek a Z370-es alaplapok az MSI-nél

A kiszivárgott információk kilenc modellről szólnak, köztük egy 650 dolláros csúcsmodellről is.

Már javában készülnek a Z370-es lapkakészletre épülő alaplapok a gyárakban, a gyártóktól pedig elkezdtek szivárogni az információk a készülő modellekről. Pár napja a Gigabyte terveiről tudhattunk meg pár információt, most pedig itt van az előzetes az MSI kilenc tagból álló családjáról, amelyek közül nyolcról még fotó is van.


[+]

Maradva a családi hasonlatnál, a családfő a Z370 Godlike Gaming, és aki ismeri az MSI termékelnevezési szokásait, az sejtheti, hogy a specifikációs lista hosszú, az ár pedig húzós lesz. Kezdjük is az utóbbival, ami az előzetes infók szerint 650 (!) dollár lesz. Nem mondjuk, hogy nincs drágább alaplap a piacon, de az MSI-nek nincs egyszerű dolga, ha ezt az árat indokolni szeretné. Mindenesetre meg fogják próbálni, mert erre az alaplapra mindent felpakolnak, aminek csak helye van: lesznek vezérelhető LED-csíkok, négy megerősített x16-os PCIe sín, három darab hőelosztó lemezzel kiegészített M.2 foglalat, és ac-s Wi-Fi adapter. Az alaplapra kerül három LAN port is (várhatóan legalább egy 10 GbE sebességgel), kapunk U.2 konnektort, XTREME Audio DAC chipet, masszív bordákkal hűtőtt 18 fázisú VRM-et és egy kiegészítő PCIe x8-as kártyát, további két NVMe M.2-es SSD-hez.


[+]

Leereszkedve a sztratoszférából, a következő alaplap a Z370 Gaming Pro Carbon, amely sima és ac-s változatban is érkezik majd, 250 dollár körüli áron. A LED-ek itt sem hiányoznak, ezeken kívül pedig három PCIe x16-os foglalat, egy hűtőbordás és egy „csupasz” M.2-es hely áll rendelkezésre. Nagyon közeli testvére a Z370 Gaming M5, kicsit átvariált dizájnnal és 265 dolláros árral.


[+]

A Z370 SLI Plus, mint neve is mutatja, több GPU-s rendszerekhez készül, három x16-os PCIe foglalata és két M.2-es csatlakozója van, 200 dolláros árért cserébe. Ennek csíkosra dizájnolt testvére a szintén 200 dolláros Z370 Tomahawk, míg a széria legolcsóbb modellje a Z370-A Pro, két PCIe x16-os foglalattal, egy M.2 hellyel és barna színnel, 160 dollárért. Akinek ez a szín nem tetszik, vagy szeretne teljes egészében piros-fekete színösszeállítású gépet építeni, annak ott a Z370 Gaming Plus, hasonló specifikációkkal, aki pedig microATX méretben gondolkozik, az választhatja a sorozat egyetlen ilyen modelljét, a Z370M Gaming Pro AC-t, amelyen a 802.11ac adapter mellett elfért két PCIe x16-os és két x1-es foglalat, illetve két M.2-es csatlakozó is.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés