Hirdetés

MSI tuningverseny – a legjobbak

Az utolsó, mindent eldöntő fináléba 13 csapat került, hogy összemérjék erejüket, és eldöntsék, melyik ország lesz 2008 bajnoka. A döntőre nem mindenki tudott eljutni, így a favoritnak tartott görögöknek Hipro5 nélkül kellett szembeszállnia a többi ország versenyzőivel. Grahellas azért mégsem maradt egyedül, honfitársa GoriLLakos, aki egyébként újságíróként érkezett, engedélyt kapott arra, hogy pótolja a távolmaradt csapattársat. Az indonéz versenyzőknek az utolsó pillanatig nem volt biztos a megjelenése, de végül vállalták az utat, és ők is megérkeztek a helyszínre. Mint utólag kiderül, megérte.


[+]

Az első körben a SuperPI 1M tesztjének feszültek neki a versenyzők, a jobbnál jobb eredmények az utolsó pillanatig változtatták a helyezések aktuális állását. Hamarosan kiderült, hogy a szerencse az indonéz csapat tagjai, Alva Jonathan és Rekky mellé szegődött, mivel nekik jutott a legjobban tuningolható processzor. Az első helyezést simán hozták ebben a körben, a tesztet 7,5 másodperces eredménnyel zárták, ami 85%-kal volt jobb, mint a gyári beállításokkal futtatott érték. A második ebben a körben a kínai Qu Hao lett, a harmadik helyezést pedig a görögök csípték meg.


[+]

A második körben a processzorok mellett előtérbe kerültek a videokártyák is, kezdetét vette az utolsó próba, amelyben a 3DMark2001SE tesztprogram szerepelt. Mindenki igyekezett a legtöbbet kihozni a kapott hardverekből, sűrű forgalom alakult ki a folyékony nitrogént tároló tartályok mellett. A görögök mindent bevetettek a végső győzelem érdekében, és ezt a kört végül ők nyerték meg. A teszt végeredménye 101 711 pont lett, ami 123,81%-os növekedést jelentett. Mögöttük alig-alig lemaradva a dél-afrikai csapat végzett, 101 604 ponttal, a harmadik helyet Suen Jheng Dong és Lin Yuan Ming szerezte meg.


[+]

A második próbatétel végeztével az aréna harcosai izgatottan várták a zsűri döntését, akik ellenőrizték az elért eredmények hitelességét. A végső eredmény kihirdetése nem váratott sokáig, a Master Overclocking Arena 2008-as győztese Indonézia, a második helyezett - mindössze 0,735%-kal lemaradva -  Görögország lett, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig Kína egyik csapata állhatott fel.

Gratulálunk a nyerteseknek, reméljük jövőre mi is ott lehetünk!

Az eseményről készült film ezen a linken érhető el, az összesített végeredmény az alábbi képen látható.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés