Hirdetés

MSI MegaStick 1: a kis mobil „mindentudó”

A napokban találkoztunk először hazánkban a tajvani Micro-Star International (MSI) MegaStick 1 (MS-5511) nevű és jelzésű „5 az egyben” múlti-funkciós készülékével, amely kicsi méretéhez képest (95.7 x 31 x 18.9 mm és 40 gramm az egy darab AAA alkáli elemmel együtt), tekintélyes tudással lett felruházva.


Persze ez már nem egy csodaszámba menő újdonság. Nap mint nap újabb és újabb érdekes párosítású többfunkciós megoldásokkal szembesülhetünk (például szerkesztőségünkben most éppen egy „karóra-pendrive” párosítás a „trendi”).

A készülékkel mellékelt 128 MB memória méret – megítélésünk szerint - talán elégséges lehet azoknak, akik mindennapjaihoz hozzá tartozik a mobil zenehallgatás (MP3/WMA és FM rádió/magnó) és a bitek ide-oda szállítgatása, az igazságnak az is része - és el kell mondani -, hogy a profik már gigabájtos nagyságrendben (ujjlenyomatos titkosítással) használják az USB-drive-okat. Az MSI úgy gondolhatta, hogy aki ilyen készüléket választ, az kap még két extra (hasznos) kiegészítést az előzőekben felsorolt funkciókhoz, ezek közül az egyik a diktafon. Főleg akkor lehet ez jó, ha mondjuk az oktatási intézményünk órai előadását (hangos jegyzetet) akarjuk felvenni, vagy egy megbeszélésen rögzíteni szeretnénk az elhangzottakat (hangos jegyzőkönyv), továbbá napi eseményeinket is memorizálnánk (hangos notesz), vagy napi feladatainkat ütemeznénk (hangos naptár). Másik ráadás: egy adott szekció (felvétel-részlet) többszöri ismétlő visszajátszása is lehetséges, és ez például nyelv- és lecketanulásnál lehet hasznos technikai támogatás, vagy mondjuk (ad-absurdum) színész-olvasóink szereptanuláskor buzgón nyomkodhatják a repeta gombot. A sort persze ki-ki saját ötletei alapján folytathatja.


A tárolási képességek -20 ~ +70˚C hőmérsékleti tartományban biztosítottak, a működtetést azonban fagypont alatt nem garantálják (fülvédővel és a télikabát belső zsebben használva azért télen is szólhat a zene). Az audio kimeneti teljesítmény 60 mW rms (30 mW / csatorna), a frekvencia tartománya 20 Hz – 20 kHz közötti, az SNR-érték(jel-zaj viszony mutató) pedig 90dB felett van. A kék színű LCD mérete: 29.5 x 11mm (96 x 25 pixel). Három I/O csati található a „kütyün”, egy 3.5-ös sztereó kimenet, egy ugyanolyan méretű mono mikrofon bemenet és az USB csatlakozó. A mellékelt nyakpántos fülhallgató sztereó kimenete 20mW rms (10mW / csatorna) értékre képes. Ezen kívül egy 1 méteres USB hosszabbító kábelt is kapunk a szetthez (nem egy haszontalan kiegészítés, ha gépünk USB csatlakozója nehezen hozzáférhető helyen van).


LCD display


LCD kijelző információi:

  • 1. Zár kapcsoló állapota

  • 2. „Playback állapot

  • 3. Hangerő

  • 4. A – B szekció ismétlő funkció jelzése

  • 5. Ismétlő (repeat) mód (Normal, Repeat One, Repeat All, Shuffle, és Shuffle Repeat)

  • 6. Equalizer beállításának jelzése (Normal, Classical, POP, Rock és Jazz)

  • 7. Elem állapotjelző

  • 8. File-név kijelzése

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés