Hirdetés

MSI asztali gépek, 14. generációs Intel processzorral

A 26 és 34 literes térfogatú, játékosokat célzó modellek már piacon lévő szériák legújabb iterációi, és lepaktáltak a mesterséges intelligenciával.

Az MSI két desktop számítógéppel adott magáról életjelet, amelyek MI algoritmusokkal felfegyverezve állnak rajvonalhoz a vásárlók kegyeiért folyó versenyben. A Windows 11 Home-mal vagy Próval értékesített masinák Intel Z790 vezérlőhíddal, illetve nyolccsatornás Realtek ALC897 hangkodekkel rendelkező alaplapokat kaptak, és Intel Core i7-14700K vagy i9-14900K processzorral kérhetők.


[+]

Az akár 24 GB-os GeForce RTX 4090 videokártyával is bezsákolható újdonságok közös jellemzője még, hogy négy DIMM slotjukba legfeljebb 128 GB-nyi, 5600 MHz-es effektív órajelen ketyegő DDR5 memóriát pakolhatunk, miközben a központi egységüket egy 240 mm-es radiátorral érkező kompakt AIO hűti, és a házaik belterében két 2,5, plusz két 3,5 hüvelykes felfogatás van a klasszikus formátumú háttértárolóink számára. Tápegység tekintetében 850 vagy 1000 wattos konstrukciók közül választhatunk, amik 80 Plus Gold hatásfokra képesek.


[+]

A MEG Trident X2 14th néven jegyzett vas különleges dizájnú, frontján kis méretű LCD kijelzőt hordó géplakjának mélyén Silent Storm Cooling 3 (okos)hűtőrendszer dolgozik, és mind a RAM-okon, mind pedig a deszka VRM-jén alumíniumbordázatok trónolnak.


[+]

Az említett, érintéssel vezérelhető képernyőt egyébként HMI 2.0-nak (Human Machine Interface) hívják, és egyebek mellett kirakhatunk rá parancsikonokat, netán szenzorinformációkat, különböző Nahamic Audio üzemmódok közt válthatunk, hozzáférhetünk médiavezérlőkhöz, állíthatjuk a hangerőt vagy a Mystic Light Sync-es világítást, valamint visszaszámlálást (idő) indíthatunk rajta, de a monitorunk beállításait/képességeit is babrálhatjuk OSD menü nélkül, ha az támogatja ezt.

A grafikus kártya hűtését segítő terelőelem
A grafikus kártya hűtését segítő terelőelem [+]

Egy széljegyzetet megér, hogy a VGA-t egy légterelő elem öleli körbe, ami megakadályozza, hogy az axiális ventilátorok meleg levegőt szívjanak be a kalyiba belsejéből. A fedélzeten három M.2 aljzat található; az elsődleges PCI Express 5.0-s, míg a másodlagos PCI Express 4.0-s, azonban a harmadik a PCI Express 4.0-s meghajtókon kívül SATA-s SSD-ket is kezel.


[+]

A hálózati halmazban egy Intel BE200-as Wi-Fi 7/Bluetooth 5.4 modul nyújt kompániát az Intel i226-V kontroller hajtotta, 2,5 gigabites és az Intel i219-V lapkás, szimpla gigabites Ethernetnek. Ezeken túlmenően hátul egy HDMI 2.1 kimenet, egy PS/2 kombóport, öt darab 3,5 m-es jack, egy optikai hangkimenet, egy  USB 3.2 Gen2x2 Type-C, három USB 3.2 Gen2 Type-A, négy USB 3.2 Gen1 Type-A, meg két USB 2.0 kapu táborozott le, mialatt az előlapi kivezetések sorában egy 15 wattnyi energiát közvetítő USB 3.2 Gen2 Type-C és két USB 3.2 Gen1 Type-A konnektort vehetünk lajstromba a dupla 3,5 mm-es jacken felül.


[+]

Az edzett üveg oldallapos, elején átlós fénycsíkkal díszített MPG Infinite X2 14th már jóval konvencionálisabb külsővel bír, és négy PCI Express 4.0-s M.2 interfészéből kettő SATA-s adattárakat is fogadhat. A 489,6 x 215 x 429,6 mm-es "dobozban" lakó PC Silent Storm Cooling 2 hűtése ugyanazt a Frozr AI Cooling technológiát veti latba, mint extrémebb megjelenésű márkatársa, ami annyit tesz, hogy az első bekezdésben már szóba hozott MI algoritmusok automatikusan szabályozzák légkavaróink percenkénti fordulatszámát.


[+]

A 2,5 gigabites Intel i225-V LAN-nal és Intel AX211-es Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3 egységgel ellátott konfiguráció I/O szigetén ugyanolyan csatlakozók lelhetők fel, mint cikkünk másik tárgyán (bár a Type-C-vel ezúttal nem tölthetünk), és a hátsó felén egy PS/2 kombóport, egy 1.4-es DisplayPort, egy HDMI 2.1 kimenet, két antenna csatoló, hat darab 3,5 mm-es jack, egy USB 3.2 Gen2x2 Type-C, egy USB 3.2 Gen2 Type-A, két USB 3.2 Gen1 Type-A, illetőleg négy USB 2.0 aljzat állomásozik a magányos Ethernet társaságában. A sajtóanyag egyik újonc árképzésének kapcsán sem közölt részleteket.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés