Hirdetés

Kis előzetes az MSI B760-as Tomahawk alaplapjáról

Látszólag mindössze egy kis ráncfelvarrásról van szó a B660-ashoz képest, bár ez magáról a vezérlőhídról is elmondható.

Ha minden igaz, az Intel a januári CES alkalmával fogja fellebbenteni a fátylat a B760-as chipkészletről, de az ezzel szerelt alaplapokról már elkezdtek szállingózni az infómorzsák. Legutóbb a VideoCardz prezentált képeket az MSI egyik közelgő modelljéről, a MAG B760 Tomahawk WiFi DDR4-ről, melynek felépítése majdnem megegyezik a B660-as elődével, elvileg a 12+1+1 fázisos VRM sem változik, de a különböző tüskesorok helyzetével variáltak kicsit.


(forrás: VideoCardz) [+]

A formátum természetesen sztenderd ATX, x16-os PCI Express sínekből kettő van, és esélyes, hogy nem csupán a fémmel megerősített elsődleges slot 4.0-s, hanem a másodlagos is. Bordákkal fedett M.2 aljzatokból hármat kapunk, s bár a fajtáikról nincs kézzelfogható adat, a termék doboza fennhangon hirdeti a "Lightning Gen5"-öt, azaz legalább az egyikük PCI Express 5.0-s.


(forrás: VideoCardz) [+]

A DDR4 memóriák túlhajtás keretei közt 5333 MHz-es effektív órajelig támogatottak egy DIMM/csatorna konfigurációban, de DDR5-ös verzió is várható a deszkából, csak a 65 wattos, szorzózáras Raptor Lake-ek debütálását kell megvárnunk, ami hamarosan esedékes.


(forrás: VideoCardz) [+]

Az árat tekintve nagyjából 200 dollárra (100 000 forint környéke) lehet számítani, de csak akkor célszerű az újabb megoldást választanunk, ha az végül nem lesz lényegesen drágább a már piacon lévő B660-as progenitornál, hiszen már az is képes kezelni a 13. generációs Intel Core processzorokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés