Hirdetés

MSI kígyó mod

Az MSI az idei CES-en mutatta be a különleges, fekete-fehér színvilágú X99S SLI Krait Edition alaplapját. Nevét a különösen mérges Közönséges krait kígyóról kapta, és ez a veszélyes hüllő díszeleg a dobozán is. A német MSI képviselet úgy döntött, hogy tovább kellene gondolni a motívumot, és megkereste Stefan Ulrichot, aki elsősorban 3D modellezésben és díszlettervezésben jártas, de a számítógép moddolásba is belekóstolt már, hogy készítsen egy Krait modot. A kígyó esetében adja magát a fejforma felhasználása; a teljes számítógép ebbe került.


[+]

Először méretarányos 3D modell készült a fejről benne a hardverelemekkel. Az MSI X99S SLI Krait Edition alaplap és a Radeon HD 7790 VGA mellett Cooler Master Nepton 240M kompakt vízhűtés, Cooler Master V850 táp, valamint HyperX Predator DDR4 memória és HyperX Fury SSD került a rendszerbe gyártói támogatásként. A 3D modell alapján a japán pepakura technikával papírmodell készült, amit belülről több rétegnyi üvegszál merevített, kívülről pedig speciális kitöltő anyag került rá, ami eltüntette a szögletes papírvázat. Innen a cosplay világban vagy éppen BaluC Predator jelmezénél látott módszerrel kerültek fel a kígyófejre az egyes részletek.



[+]

A  hardverkomponensek a kitátott szájban egy farostlemezen csücsülnek, ezt stílusosan kígyópikkelyeket imitáló anyag burkolja. Természetesen a táp kábeleinek harisnyázása sem maradhatott el, a felső szájpadlásra pedig egy gravírozott plexi tábla került.



[+]

Bár modder szempontból nézve a hardveres rész kialakítása teljesen átlagos, a végeredmény kifejezetten látványos lett. A Nocturnal Hunter mod készüléséről az MSI weboldalán olvashatóak további részletek.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés