Hirdetés

MSI Eclipse – a jövő processzoraihoz

Az MSI bejelentette a hamarosan megjelenő, Nehalem architektúrájú processzorokhoz tervezett új, Eclipse elnevezésű alaplapját. A processzor áramellátó egysége hatfázisú, második generációs DrMOS technológián alapul, míg a chipset, a QPI és a memóriák kétfázisút kaptak. A MOSFET-ek és a chipsetek rézből készült, hőcsövekkel összekötött hűtéssel vannak ellátva.


[+]

Az alaplapon három 16-szoros PCI Express csatlakozó kapott helyet, támogatja az AMD CrossFireX és NVIDIA Tri-SLI technológiákat is. Emellett két PCI és két egyszeres PCIe csatlakozó is található rajta, amiből az egyik foglalatot az alaplaphoz adott Creative X-Fi hangkártya foglalja el. A meghajtókat összesen egy PATA és 12, RAID-képes SATA-300 port várja, ezek közül kettő eSATA a hátlapra lett kivezetve. Itt található még két Gigabit Ethernet aljzat, 8 USB 2.0 port és egy FireWire csatlakozó. Az alaplapon további kivezetések találhatók még 4 USB, két FireWire és a TPM egység számára, illetve a tuningosok dolgát megkönnyítendő az alaplap szélére power és reset kapcsoló is került.


[+]

Több új technológia is bemutatkozik az új alaplappal. Az APS (Active Phase Switching) a processzor terhelésétől függően állítja be az aktív fázisok számát, ezzel energiát tud megtakarítani. Ez a funkció nem csak a GreenPower Center szoftver segítségével, hanem a BIOS-ból is szabályozható, így az operációs rendszertől teljesen függetlenül is működhet. Az APS nemcsak a processzor, de a QPI, a chipset és a memóriák fázisait is képes kezelni.


[+]

A D-LED is megújul, második generációja egy kis kijelzőn a hibás működést okozó probléma kódját képes megjeleníteni, így leegyszerűsíti a hibakeresés és javítás folyamatát. Ezenkívül egy hőérzékelő szenzorral is rendelkezik, amit a rendszer bármely részének megfigyelésére lehet használni. A GreenPower Genie a tápegység és az alaplap közé illeszthető. Az SM Bus-on keresztül továbbítja adatait, valós időben képes monitorozni a 12, 5 és 3,3 voltos feszültségágakat. A mért értékek megjelennek a BIOS-ban, a D-LED 2-n és a GreenPower Center szoftverben egyaránt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés