Hirdetés

MSI alaplap az Intel mobil processzoraihoz

Az MSI weboldalán a szerverlapok között sorakozik fel az Intel Pentium M és Celeron M mobil processzorait fogadó 915GM Speedster, amelyet elsőként az idei Computexen vehetett szemügyre a nagyközönség, és nemrégiben már európai kereskedők kínálatában is felbukkant. A lap microATX formátumú, és a PC-knél megszokott kimenetekkel rendelkezik, így remek bázisul szolgálhat egy energiatakarékos multimédiás rendszer építéséhez is.

Az integrált grafikus vezérlőt tartalmazó i915GM északi híd a noteszgépekből ismerős, míg az ICH6 típusú déli híd az asztali számítógépekből került a nyákra. A négy bővítőhelyre egy PCI Express x16, egy PCI Express x1 és két PCI csatolójú kártya illeszthető. Memóriamodulok számára négy aljzat található a lapon, ám ezek közül egyszerre csak kettőt lehet igénybe venni, lévén, hogy kettő a DDR, kettő pedig a DDR2 szabványt támogatja – a RAM összkapacitása így 2 GB-ig terjedhet.

A tárolóegységek számára egy IDE-csatorna, valamint négy Serial ATA port biztosított. Gigabit Ethernet vezérlőből kettő áll rendelkezésre, de nem kell lemondani az USB 2.0 és Firewire szabványok szerinti csatlakozókról sem. Hangról a Realtek nyolccsatornás ALC880 kodekje gondoskodik; az analóg ki- és bemeneteken kívül optikai SPDIF kimenet is található a hátsó I/O panelen. Az MSI 915GM Speedster ára 180-200 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés