Hirdetés

MP3-lejátszók UV-védelemmel

Könnyen lehet, hogy a jövő nyári szezon előtt megjelenő napszemüveg-kollekciók tagjai között számos merőben szokatlan és újszerű megoldást fog találni a vásárlóközönség, ezúttal azonban nem egyedi dizájnról, fényviszonyokhoz igazodó lencsékről vagy más, optikai trükkökről van szó.


Oakley THUMP: az első

Az Oakley még a nyár közepén bejelentette, hogy piacra dobja a világ első, flash háttértárral rendelkező mp3-lejátszóval egybeépített napszemüvegét THUMP néven. A júliusi bejelentést némi szkepticizmussal fogadta a szakma, a mindössze 256, vagy 512 megabájt memóriával rendelkező, több színben kapható zenélő napszemüvegért ugyanis meglehetősen borsos árat kell fizetni; a kisebbik kapacitású modell átszámítva mintegy 62 000 forintba, testvére pedig körülbelül 72 000 forintba kerül.


BMW MP3 Sunwear: a trönkövetelő

Szeptember végén az autóiról ismert BMW jelentette be, hogy piacra dobja az Oakley THUMP direkt konkurenciáját, a BMW MP3 Sunwear-t, mely elsősorban kedvezőbb árával és gazdagabb funkcióválasztékával csábíthatja magához a vásárlókat. A hangrögzítésre is látásvédő-hallásromboló eszköz 512 MB vagy 1 GB kapacitással lesz kapható, előbbi átszámítva körülbelül 61 000 forintos áron, utóbbi nagyjából 20 000 forinttal drágábban.


Oakley THUMP 2: az igazi versenytárs

A BMW bejelentése után nem váratott sokat magára az Oakley, mely a múlt héten újabb THUMP modell eljövetelét vetítette előre. Az új eszköz a fantáziadús THUMP 2 nevet viseli, ám a típusjelzés ellenére alig tér el elődjétől; a 256 MB és 512 MB kapacitású zenelejátszó napszemüveg szinte hajszál pontosan annyiba kerül, mint a THUMP széria hasonló kapacitású tagjai, az új család azonban kapható 1 GB tárhellyel is, ez utóbbi példányért átszámítva csaknem 93 000 forintot kell leszurkolnia a divatozni vágyó zenerajongóknak.

Előzmények

Hirdetés