Hirdetés

Mozgolódás az adattárolók piacán a CeBIT után is

A CeBIT után sem csökken az újdonságok mennyisége az adattárolók világában. Az Active Media Products (AMP) SaberTooth SSD-sorozatának legújabb, gyors tagját mutatta be. A SaberTooth ZT szériába tartozó Turbo ZIF meghajtók 1,8” méretűek, memóriáik pedig MLC NAND típusúak. Sebességük az eddigiek közül a leggyorsabb, olvasásnál a 100, írásnál a 85 MB/s-os tempót is elérhetik. A PATA / IDE ZIF interfészes meghajtók 32 és 64 GB-os változatban lesznek kaphatók, az áruk pedig 170, illetve 290 dollár.

AMP SaberTooth ZT
AMP SaberTooth ZT

Jó néhány hónapja már beszámoltunk az OCZ idén megjelenő SSD-iről, amelyekről akkor még elég kevés információ szivárgott ki. Mostanra azonban jóval többet tudni róluk. A 3.0-s USB csatlakozású készülékek OCZ Enyo néven fognak forgalomba kerülni, mégpedig háromféle kapacitással: 64, 128 és 256 GB-os változatban. Az 56 x 120 x 10 mm méretű, megerősített fémburkolatba zárt tárolók sebessége a prototípusok tesztelése során elérte a 188,2 MB/s-ot olvasásnál, írásnál pedig a 130-at.

OCZ Enyo SSD
OCZ Enyo SSD (forrás: ATiForum.de)

A Silicon Power is flashalapú tárolót jelentett be, mégpedig egy új pendrive-ot, a Touch 830-at. A parányi adathordozók 2, 4, 8 és 16 GB-os méretben érkeznek, a számítógéphez pedig 2.0-s USB csatlakozójukkal kapcsolhatók. Az acélborítású szerkezetek tömege mindössze 4 gramm, a méretük pedig 35 x 12,3 x 3,5 mm. A gyártó (élettartam-garanciával) valószínűleg a hónap végén kezdi szállítani őket, de az áruk egyelőre ismeretlen.

Silicon Power Touch 830
Silicon Power Touch 830

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés