Hirdetés

Formailag testreszabható egér a Mountain kalapjából

A vezeték nélküli, meglehetősen termetes jószág oldalsó markolatait csereberélhetjük – vagy nyomtathatunk a helyükre újakat.

A Mountain korábban már villantott korrektnek mondható egeret a könnyű eszközök halmazában, azonban legfrissebb termésük azokat célozza, akik a nagy, nehéz és kábelmentes, ugyanakkor moduláris megoldások hívei. Az új modell a Makalu Max nevet kapta, és érdekessége, hogy az oldalpaneljei cserélhetők, így többféle formavilágot hozhatunk ki belőle, sőt, az eredeti STL fájlok letöltésével, majd 3D nyomtató használatával sajátot is tervezhetünk hozzá.


[+]

A 127 mm hosszú, 70 mm széles és 42,2 mm magas, nyolcgombos rágcsáló a sztenderd gripjeivel 110 grammot nyom a mérlegen, és 1000 Hz-es polling rate-tel dolgozó, 2,4 GHz-es rádió segítségével kommunikál a géppel. Az ABS műanyagból készült burkolat 19 000 cpi-ig skálázódó, 400 ips-os/50 g-s PixArt PAW 3370 érzékelőt rejt, amelynek LoD-ját 1 vagy 2 mm-re állíthatjuk. A belső memória ötprofilos, a görgő, illetve programozható cpi-váltó körül diszkrét – címezhető – fénycsík fut, a főklikkek alá pedig a manapság sláger Kailh GM 8.0 kapcsolók kerültek. Oldalt egy sniper gombnak is szorítottak helyet, amivel a felbontást tudjuk a lenyomás időtartamára variálni (jellemzően alacsonyabbra), ami bár játékban nem igazán, de képszerkesztés közben például hasznos funkció.


[+]

Alul a PTFE tappancsoknak és a cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrűnek egy felesleges súlyozórendszer van a társaságában, amelybe egy 6,6, 8,4, valamint 10,6 grammos, eltérő súlypontú fémgyűrűt passzinthatunk, ha valamiért büntetni szeretnénk magunkat. A beépített akkumulátor nagyjából 80 órára elegendő energiát tárol, és töltése a madzagos üzemmódot is aktiváló, 1,8 méter hosszúságú USB Type-C/Type-A kábellel történik.


[+]

A 90 eurós áron már megrendelhető, 2 éves garanciával kínált termék dobozában két szettnyi oldalsó részt, az említett fémgyűrűket és néhány matricát találhatunk extraként.


[+]

Előzmények

Hirdetés