Hirdetés

Tenyeres fogáshoz is jól passzol a Mountain első, ultrakönnyű egere

A 67 grammos kurzorkergető lesz az első modell, amit a PixArt új csúcsszenzorával szerelnek.

A Mountain nevezetű, német illetőségű cég hamarosan megjelenő egerét Makalu 67-nek hívják, és láthatóan a manapság trendi dizájnt követi, miszerint burkolatát egy nokedliszaggattó ihlette. Ebből már adja magát, hogy az újdonság 67 grammjával – nevével szöges ellentétben – pehelysúlyban indul a játékosok szívének meghódításáért, és 126 mm-es hosszával, 70 mm-es szélességével és 43 mm-es magasságával érezhetően nagyobb, mint amit az ilyen pihekönnyű eszközök halmazában megszokhattunk.


(forrás: Mountain) [+]

Úgy gondolhatjuk, hogy az efféle kivitelnek a strukturális integritás látja kárát, netán a mikrokapcsolókat lehet véletlenül aktiválni egy erősebb szorítással (láttunk már ilyet, és nem csak "sajtreszelővel"), de az utóbbihoz jelen esetben 5 kilogrammos nyomóerő szükségeltetik.

(forrás: Mountain) [+]

Ha minden igaz, a hatgombos periféria belsejében fog debütálni a PixArt új zászlóshajója, a 400 ips-es, 50 g-s 19 000 cpi-ig skálázódó PMW3370 szenzor, melynek LoD-ja 1 és 2 mm között állítható. A lyukacsos borítás miatt az elektronika hatványozottan jobban ki van téve a környezeti viszonyoknak, ezért azt egy víztaszító réteggel vonták be a biztonság kedvéért.


(forrás: Mountain) [+]

A Cortex M0 MCU-val operáló ketyere belső memóriájában 5 profil beállításai kerülhetnek mentésre, miközben a bal és jobb klikkek alatt "50 millió kattintásos" (persze-persze) Omron D2FC-F-K(50M) switchek tanyáznak; mindig elmondjuk, hogy ezek bár igen kellemes karakterisztikával rendelkeznek, a tartósságuk már nem annyira fényes.

(forrás: Mountain) [+]

Természetesen van lehetőség a felbontás on-the-fly váltására, az éppen aktív fokozatról a görgő alatt található négy állapotjelző LED tájékoztatja a felhasználót. A 16,7 millió szín megjelenítésére képes, címezhető RGB világítás sem maradhatott ki, ami az előbb említett görgőt és cpi-váltót öleli körbe.


(forrás: Mountain) [+]

A harisnyázott kábel sztenderd 1,8 méter hosszúságú, és eléggé úgy tűnik, hogy egy ultraflexibilis paracordról van szó, amit a gyártó stílszerűen Mountain Lifeline cable-nek hív. A patkány hasán két nagyméretű, 100 százalékos PTFE tappancs állomásozik (a több kicsit szimpatikusabbnak találtuk volna), a szoftveres hátországot pedig a Base Camp applikáció jelenti.

Mountain Makalu 67
Méret 126 x 70 x 43 mm (H x SZÉ x MA)
Szenzor PixArt PMW3370 (400 ips, 50 g)
Felbontás max. 19 000 cpi
Gombok száma 6
Mikrokapcsolók bal és jobb klikk: Omron D2FC-F-K(50M)
Tömeg 67 gramm (kábel nélkül)
USB frissítési frekvenciája 125/250/500/1000 Hz
Kábel fixált, 1,8 méteres paracord ("Mountain Lifeline cable")
RGB igen, LED-enként címezhető
Szoftver Base Camp
Garancia 2 év
Ár 60 euró, csak előrendeléssel

A 2 év garanciával érkező Makalu 67-es szállítása várhatóan október folyamán veszi kezdetét egy 60 eurós árcédula társaságában. A dolog kísérleti jellegű, ugyanis ehhez először elő kell rendelnünk a drágát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés