Hirdetés

Moduláris gamepadet szervírozott a Thrustmaster

A perifériáról ismert cég egy igencsak széleskörűen konfigurálható játékvezérlőt mutatott be a játékot picit komolyabban űzők örömére.

A legtöbb játékosnak tökéletesen megfelelnek a mindenféle konzolokhoz kapott, gyári kontrollerek, de mindig van egy olyan réteg, akik többet akarnak, és nem restek a pénztárcájuk után nyúlni, ha akár csak egy nyúlfarknyi kompetitív előnyre tehetnek szert. Ezeket a felhasználókat célozza meg a Thrustmaster a legújabb, PlayStation 4-gyel és PC-vel egyaránt kompatibilis gamepadje, a moduláris felépítésű (úgynevezett "T-MOD" technológiát használó) eSwap Pro Controllerrel, mely mágnesesen rögzülő, kivehető és csereberélhető analóg karos/D-pades modulokkal, különböző markolatokkal, és több színben is elérhető, számos egyéb kiegészítővel megtámogatva érkezik a porondra.


[+]

A 16(+1) programozható, taktilis és kattogós gombbal, illetve fejhallgató-kimenettel (a mikrofon egy mozdulattal némítható) rendelkező eszköz meglehetősen szabad kezet biztosít a személyi komfortunk/ízlésünk megvalósításához, amit a jövőben megjelenő, plusz modulok (mint amilyen például a két extra gombot is tartalmazó, 30 eurót kóstáló Fighting Pack) csak tovább könnyítenek majd – a gyártó amúgy tervezi specifikus játékokhoz és műfajokhoz való szettek piacra dobását is.


[+]

Számítógépen a Thrustmapper applikáció szolgáltatja a szoftveres hátteret, és kedvünkre variálhatjuk a különféle gombok funkcióit, ráadásul az eltárolt profilok között on-the-fly tudunk váltani. Ezt az on-the-fly váltót a Sony konzolján szintúgy lehet használni, mivel alapból két gyári presetet kapunk, a fedélzeti állapotjelző LED-ek pedig arról tájékoztatnak, hogy éppen melyik aktív.


[+]

A géphez kapcsolódás egy lecsatlakoztatható, harisnyázott kábel segítségével történik; erre biztosan felhúzzák páran a szemöldöküket, de tény, hogy így legalább kevesebb lesz a beviteli késleltetés, és a telepek töltöttségi szintjével sem kell foglalkoznunk. Annyi szépséghibája azért van a dolognak, hogy a kontrollerbe passzintható kábelvégződés nem szabványos kivitelű, ezért ha a madzagnak valami baja lesz (és nem akarjuk/tudjuk házilag meghekkelni), kénytelenek leszünk a Thrustmastertől rendelni egy másikat.

Az eSwap Pro Controller előrendelhető státuszban van, és nem kell már sokat várnunk rá, hogy kézbe foghassuk; egyedül a 170 eurós vételár késztetheti gondolkodásra az egyszeri vásárlót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés