Hirdetés

Hibrid lézer-LED LCD panellel állt elő a Mitsubishi

A lézer bevetése az LCD tévék háttérvilágításaként nem újdonság, hiszen a Mitsubishi évek óta kísérletezik ezzel a technológiával. A vállalat most bejelentette, hogy sikerült egy olyan hibriddel előállni, amelyben a LED-es és a lézeres háttérvilágítás előnyeit ötvözték.

Mitsubishi LCD-55LSR3
Mitsubishi LCD-55LSR3

A jobb és bal oldali keretbe egyenként tizenhat vörös lézer fényforrást építettek. Ezek mellé került összesen 320 cián (ami a zöld és a kék egyforma arányú összekeveréséből állítható elő) színű fénykibocsátó dióda. Az ezekből származó fény kölcsönhatásba lép a vörös lézerrel, ami így fehéret eredményez. Hogy ennek mi értelme van, azzal kapcsolatban a vállalat annyit árult el, hogy így gazdagabb és látványosabb tónusok jeleníthetők meg a képernyőn, mintha a hagyományos fehér LED háttérvilágítást használnák. A Laservue névre keresztelt hibrid panelt először az LCD-55LSR3 típusjelzésű tévébe építik be, amely június közepén kerül majd a boltokba. Az 55 hüvelykes modellért állítólag 3800 dollárt kérnek el, ami új panel ide vagy oda, elsőre elég soknak tűnik.

A készülék a fentiek mellett megkapta a saját fejlesztésű Diamond 3D motort, ami állítólag minden korábbinál jobb, valósághűbb térhatású kép létrehozását biztosítja. Emellett került bele egy 1 TB-os merevlemez és egy Blu-ray-író is, így párhuzamosan több adás is rögzíthető. A hangrendszer sem szokványos, hiszen két 25 wattos mélynyomót, illetve tíz darab egyenként 10 wattos hangsugárzót építettek a tévébe. Bár a Mitsubishi Európában hagyományosan nem túl erős, azért jó lenne, ha kerülne az országba is egy-két darab, érdemes lenne ugyanis élőben összehasonlítani egy hagyományos LED-es háttérvilágítást használó tévével.

Előzmények

Hirdetés