Hirdetés

Mit árul el a Dow Jones?

A Dow Jones az Ericssont a kommunikáció-technológiai iparág vezetőjeként rangsorolta a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexe (DJSI) alapján. A DJSI kétezerötszáz vállalat felső tíz százalékát vizsgálja, és világszerte figyelemmel kíséri a fenntarthatóság-központú vállalatokat gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontok szerint.

Amellett, hogy a kommunikáció-technológiai iparág vezető erejének tartják, az Ericssont az új Dow Jones STOXX Fenntarthatósági Index - amely Európának a fenntarthatóság tekintetében vezető gazdasági szereplőit kíséri figyelemmel - az egész technológiai piaci szektor vezetőjeként is megnevezte.

Ez az elismerés igazolja az Ericsson elkötelezettségét a fenntartható fejlődés, illetve a vállalati szinten vállalt felelősség iránt. Az elismerést részben a vállalatvezetés információs rendszerének minősége és ennek hatása hozta. Ezek feladata, hogy részletes információt nyújtsanak, célokat határozzanak meg, illetve irányítsák a folyamatokat annak érdekében, hogy eredményeket érjünk el a környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági szabványok által meghatározott teendők széles körében.

"Az, hogy a Dow Jones elismeri eredményeinket, igazolja a vállalati felelősségvállalás kérdéséhez való hozzáállásunk komolyságát a fenntarthatóság tágabb értelemben vett koncepciójában" - nyilatkozta Kurt Hellström, az Ericsson elnök-vezérigazgatója.

Előzmények

Hirdetés