Hirdetés

Ütősnek igérkező gaming monitorok a Red Magic tálalásában

Néhány varázsige: 68,58 cm-es képátló, 4K, 160 Hz, AMD FreeSync Premium Pro, Mini LED, DisplayHDR 1000, Type-C. Jól hangzik a dolog.

A Nubia almárkájaként működő, elsősorban játékhoz készített mobiltelefonokban utazó Red Magic kikacsint az asztali számítógépek világába, hiszen egy papíron nem gyenge megjelenítővel rukkolt elő, ami nemes egyszerűséggel a Red Magic Gaming Monitor nevet kapta. A 27 hüvelykes, Mini LED-es Fast IPS panellel érkező periféria 3840x2160 pixelt képes elénk varázsolni natívan, és mindezt 160 Hz-es képfrissítési ráta, AMD FreeSync Premium Pro technológia és DisplayHDR 1000 minősítés kíséretében teszi. Az 1,07 milliárd szín prezentálását lehetővé tévő megoldás 1152 dimming zónát használ, az sRGB, DCI-P3, illetve Adobe RGB színtérlefedettsége egyaránt 99 százalékos, és a színpontossága delta E < 1.


[+]

A fedélzeti csatlakozók között egy 1.4-es DisplayPortot, két HDMI 2.1 bemenetet és egy 90 watt közvetítésére alkalmas USB Type-C kaput lelhetünk fel a kötelező 3,5 mm-es jacken kívül, és a talp dönthető, forgatható, meg persze a magasságát is állíthatjuk. A 4K-s wireless képtükrözés támogatott, viszont aki nem élne ilyesmivel, az választhatja majd a szóban forgó funkció nélküli verziót is.

[+]

A hátulján RGB-s hangulatvilágítást viselő konstrukciónak lesz még egy 1440p-s változata, ami szakít a Mini LED háttérvilágítással, csupán DisplayHDR 400-as plecsnivel és két 2.1-es helyett egyetlen 2.0-s HDMI konnektorral rendelkezik, de a képfrissítési frekvenciája 240 Hz-re növekszik. Az egyelőre még ismeretlen vételárú képernyők várhatóan szeptember folyamán debütálnak Kínában, de azt még nem tudni, hogy más régiókban is felkerülnek-e a webshopok virtuális polcaira.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés