Hirdetés

Mini-PC a Fujitsu Siemenstől

Megjelent az Esprimo termékcsalád legújabb és egyben legkisebb tagja, az Esprimo Q5030. A Fujitsu Siemens mini számítógépe mindössze 1,7 kilogrammot nyom, befogadó méretei 165 x 165 x 70 milliméteresek, a belső tér 1,4 literes űrtartalmú. Különlegessége, hogy - a vékony kliensekhez hasonlóan - a monitor hátuljára is rögzíthető.

Belsejében az apró méret ellenére komoly teljesítmény lakozik, ezt elsősorban a notebookoknál megismert Intel Centrino 2 technológiának köszönheti. Ennek megfelelően Intel Core 2 Duo processzorok fogadására képes, hozzájuk maximum 4 GB rendszermemória társítható. Merevlemezes tárolója 160 vagy 250 GB tárkapacitású egység lehet, ami 5400 fordulat per perces értékkel, valamint SATA-300 csatlakozóval rendelkezik; optikai egységként egy kétrétegű lemezekkel is boldoguló DVD-író kapott benne helyet.

Megjelenítéshez az Intel G45-ös chipkészletébe integrált GMA 4500 M HD grafikus processzor áll a felhasználó rendelkezésére, ami DVI kimeneten csatlakoztatható a monitorhoz. A gyártó egy DVI-VGA átalakítót is csomagol a mini-PC-hez. További csatlakozási lehetőségei között hat USB 2.0 port, egy eSATA csatlakozó, egy Gigabit Ethernet, valamint integrált Wi-Fi (802.11 b/g/n) és opcionális Bluetooth modul található.

A Q5030 teljesíti az Energy Star 4.0 előírásait, a gyártó állítása szerint éves áramfogyasztása körülbelül 80 kilowatt, működése közben – terheléstől függően – 16 és 30 dBA közötti zajt bocsát ki magából. A gyártó előretelepített Microsoft Windows Vista operációs rendszerrel szállítja, de lehetőség van Windows XP használatára is. Kiskereskedelmi forgalomba november közepén kerül, várhatóan bruttó 179 900 forint körüli ajánlott fogyasztói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés