Hirdetés

Mini-ITX méretű ROG lapok az ASUS-tól

A két új apróság a 200-as szériára épülő ROG Strix alaplapok sorát bővíti, de fő vonzerejük a kis méret lesz.

Két új alaplappal bővítette ROG Strix sorozatát az ASUS: a H270I és B250I a már meglévő Z270I mellé érkezik az Intel 200-as lapkakészletére épülő, Mini-ITX méretű lapok sorában. Ezzel kapcsolatban mindenképpen fontos információ, hogy bár külsőre nehéz megkülönböztetni a szériát, a H és B változatok esetében nincs lehetőség a tuningra, be kell érni a gyári órajelekkel.


[+]

Ami az egyéb jellemzőket illeti, az új egységeken két DDR4 foglalat várja az így legfeljebb 32 GB-ig bővíthető memóriát, és szintén két M.2 foglalat a háttértárat. Ezen foglalatok közül az egyik vezérlőhidat is hűtő borda alá került, így itt az SSD hűtése is megoldott egyben, míg a másik az lap túlsó felére került. Mindkét csatlakozó kompatibilis az Optane memóriával, de csak egyik képes SATA eszközök fogadására. Hagyományos háttértárak felé négy SATA 6 Gbps port áll rendelkezésre, de csak a H270I esetében használhatunk RAID-et és Intel SRT-t.


[+]

Ami a hátsó csatlakozókat illeti, a H270I hat, a B250I pedig négy USB 3.0 kivezetést kapott, az utóbbi esetben a maradék helyekre két USB 2.0 kivezetés került. A másik különbség, hogy az olcsóbb változatnál csak egy Intel I219V által biztosított gigabites Ethernet portot használhatunk, míg a drágább H270I-re ezen felül egy Realtek RTL8111H is került. Közös viszont az integrált AC-s Wi-Fi és Bluetooth 4.1 adapter, a HDMI 1.4 és a DisplayPort 1.2 is. PCIe foglalatból egy 3.0 x16-os példányt kapunk, és nem hiányzik a ROG SupremeFX nyolccsatornás hang sem a dedikált fejhallgató erősítőkkel. Végül, de nem utolsó sorban az RGB LED-eknek is szorítottak helyet a lapon, és ezek, illetve a dedikált csatlakozóra kötött további fényforrások fénye az egyéb Aura Sync kompatibilis hardverekkel is összhangba hozható.

Árak és megjelenés egyelőre nem ismert, de a Computex már a nyakunkon, úgyhogy heteken belül ezekre is fény derül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés