Hirdetés

Milyen VIA chipsetek támogatják az Athlon XP-t?

A VIA a minap közzétett egy sajtóközleményt, mely szerint a VIA büszkén jelenti be az Athlon XP 1900+ processzorral kompatibilis chipsetjeit minden PC piacra, stb, stb. Valahogy így:

"VIA provides a wide range of core logic chipsets for the AMD Athlon XP processor 1900+ covering all PC market segments, including the high end, mainstream, integrated and mobile PC markets. VIA offers mainboard manufacturers, OEMs and system integrators an outstanding choice for building performance and value into their products. VIA's range of Socket A-dedicated core logic solutions includes the VIA Apollo KT266A, KT266, KT133A, KT133, KLE133, KM133 and KN133 chipsets".

Amitől a bejelentés érdekes, az az, hogy a listában a KT266A és a KT266 mellett sok egyéb chipset is szerepel, jelen esetben a KT133A és a KT133-as chipsetek, mint legérdekesebb "fejlemények". A chipsetekkel és a processzorokkal tehát semmi gond sincsen, így ha egy ilyen VIA setre épülő lap nem Athlon XP kompatibilis, az a lapgyártó hibája. Ez már csak azért is ciki, mert a Socket A tokozás és elektronikus interfész teljesen változatlan, amióta csak megjelent, tehát semmi oka nincs egy KT133/KT133A chipsetes lapnak, hogy ne működjön együtt az új, Palomino magos Athlon XP processzorokkal!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés