Hirdetés

Elgondolkodott az Xbox 360 emulációján a Microsoft

A Microsoft konzoljának rajongóit egy ideje már foglalkoztatja a régi játékok futtatására vonatkozó kérdés, miszerint emulálható-e az Xbox 360 az Xbox One konzolon. Ez sokszor lényegtelen tényező, de amikor a Sony a PlayStation 4 köré felépített egy olyan szolgáltatást, mely a PlayStation 3-ra kiadott játékokat futtatja, illetve a pletykák szerint a PlayStation 1 és 2 konzolok emulációján is fontolgatják, akkor már érdemes elgondolkodni, hogy az Xbox hívei előtt milyen lehetőségek állnak.

Frank Savage, a Microsoft szóvivője a Build konferencián egy Xbox 360 emulációt firtató kérdésre azt válaszolta, hogy a vállalat elgondolkodott rajta, de nagyon nehéz emulálni a Power architektúrát az x86-on. Egyelőre tehát nincs bejelentés, de a kérdés foglalkoztatja a Microsoftot.

Elvi szinten egyébként az Xbox One elég erős lehet, viszont az emuláció megvalósítása rendkívül komplex folyamatként fogható fel, így igen sokáig nem is lesz majd eredménye a projektnek. Vélhetőleg a Microsoft az Xbox 360 kivezetésére megpróbál összehozni egy emulátort, így az Xbox One lényegében teljesen leválthatja elődjét, de addig még évek telhetnek el. Maga a projekt is minimum 2-3 éves fejlesztéssel valósítható meg, de a nehézségeket beleszámolva akár ennél több időbe is kerülhet. Az esetleges siker kulcsa lényegében egy olyan emulátor kialakítása, amely az AltiVec utasításokat az integrált grafikus vezérlőn próbálja futtatni. Ilyenre még nem igazán vállalkozott senki, de elméletben nem lehetetlen a feladat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés