Hirdetés

Hivatalosan is elérhető a Surface Pro

A Microsoft Surface Pro nevű táblagép specifikációiról korábban már írtunk, és a CES alkalmával az érdeklődők kézbe is vehették a terméket. A vállalat úgy döntött, hogy itt az ideje a startnak is, mely lényegében meg is történt. A linkelt hírekben már részleteztük a masina főbb paraméterit, így ettől most eltekintenénk, hogy olyan dolgokra koncentrálhassunk, amelyekről régebben még nem volt információ. Többek között a korábbi adatok nem szóltak az a processzor pontos típusáról. A Core i5 eddig is tudható volt, de azon belül végre kiderült, hogy a Surface Pro tabletben egészen pontosan egy kétmagos, 17 wattos TDP osztályba sorolt i5-3317U jelzésű CPU dolgozik 1,7 GHz-es alapórajelen, az IGP szerepét pedig egy HD Graphics 4000-es megoldás tölti be.

A két ventilátorral dolgozó masina üzemideje terhelés nélkül valamivel kevesebb, mint 5 óra lesz. Ez alapvetően a gyártóktól származó adat, mivel a Microsoft – érthető módon – erre a paraméterre nem tér ki a hivatalos specifikációban. Fontos még megjegyezni, hogy a Windows 8-at futtató tablet 64 és 128 GB-os tárolóval érkezik, de be kell kalkulálni, hogy maga az operációs rendszer és a rendszer-visszaállító 40 GB tárhelyet igényel, vagyis a tényleges adattárolásra rendre 24 és 88 GB áll rendelkezésre. A 274,6 x 173 x 13,5 mm-es kiterjedésű és 907 gramm tömegű Surface Pro egyébként tárkapacitástól függően 899 és 999 dolláros áron érhető el.


[+]

Az új tablet mellett a korábban bemutatott Surface is kapott egy frissítést. Alapvetően nincs szó új modellről, csupán az eddig elérhető 64 GB-os változat megvásárolható lesz önmagában, így a felhasználók később is bővíthetik a Touch Coverrel. Eddig a 64 GB-os tablet csak komplett csomagban volt kapható igen borsos áron, de a változással maga a gép már 599 dollárért hazavihető. Mindemellett a Microsoft három új Touch Cover kiegészítőt is bedobott, amelyek limitált példányszámban érhetők el, piros, bíbor és cián színben. Ezek ára 130 dollár.

Komoly változás még, hogy a Microsoft jelentősen kiterjesztette a Surface nevű tablet elérhetőségét, így a Windows RT-t futtató masina most már 14 piacon vásárolható meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés