Hirdetés

Nincs messze az Xbox One egér és billentyűzet támogatása

A Microsoft körvönalazta azt is, hogy miképp képzelik el az egész rendszert működés közben.

A Microsoft még a 2015-ös esztendő nyarán jelentette be, hogy az Xbox One konzolok teljes egér és billentyűzet támogatást kapnak, de azt nem mondták meg, hogy mikor. Sajnos már az előző év októberében kiderült, hogy a támogatás bevezetése rendkívül lassan zajlik, de az idő nagyon gyorsan telik, így már két éve annak, hogy a vállalat ezt az irányt megemlítette.

Szerencsére van jó hír is, ugyanis a PAX West rendezvényen Mike Ybarra, az Xbox divízió alelnöke megemlítette, hogy a támogatás hamarosan megérkezik. A problémát nyilván nem az implementáció jelenti, hanem a hogyan kérdése. Ezt már az eredeti bejelentéskor is lehetett tudni, mivel nagyon sokan sérelmezték ezt a döntést, és azóta is lehet tudni, hogy egy viszonylag nagyobb játékostábor nem örül a bevezetésnek.

Mike Ybarra ugyanakkor kifejtette, hogy az Xbox One konzolokra vonatkozó támogatást a Microsoft csak biztosítja, a használatáról már nagyrészt a fejlesztők fognak dönteni. Ez lényegében arról fog szólni, hogy az adott program fel tudja ismerni, hogy a felhasználó gamepaden vagy egér és billentyűzet párosával játszik. Ezután amikor a többjátékos mód sorra kerül, akkor az így kategorizált felhasználókat a megfelelő ellenfelekhez sorolja. Ezt technikailag egyáltalán nem nehéz kivitelezni, és a Microsoft eleve nagyon szeretné terjeszteni a platformok közötti többjátékos lehetőségeket, így akár az is megoldható lesz, hogy a PC-n gamepadet használó játékosok az Xbox One normál közösségéhez csatlakozzanak, míg a egeret és billentyűzetet használó konzolosok játszhatnak a szintén ugyanilyen perifériákat szerető PC-sekkel.

Sajnos konkrét dátum még mindig nincs az Xbox One konzolok teljes egér és billentyűzet támogatására vonatkozóan, de állítólag már tényleg nem kell sokat várni. Valószínűleg az operációs rendszer oldalán a szoftveres háttér már kész van és működik, a Microsoft csak arra várhat, hogy pár elérhető játék is legyen a megjelenésre, amelyekkel az újítás kipróbálható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés