Hirdetés

A Microsoft nem hisz a kézikonzolokban

A kézikonzolok piacán a legnagyobb figyelmet az elmúlt hetekben a PS Vita kapta, mely az adatok és az előzetes bemutatók alapján komoly kis masina lesz, de a Microsoft még sem hisz a sikerében. A redmondi óriáscég éppen ezért nem is gondolkodik kézikonzol fejlesztésén, amit azzal magyaráznak, hogy a hordozható játékra szánt masinák már nem olyan felkapottak, mint régen, mivel a mobil piacra szánt termékek egyre alkalmasabbak lesznek a játékok futtatására. A Microsoft tulajdonképpen a Windows Phone 7-et egyfajta játékplatformnak is tartja, és meg vannak győződve arról, hogy az operációs rendszerre épülő termékek megállják majd a helyüket a mobil piacon.

Dennis Durkin, az Xbox üzletág vezetője szerint a kézikonzolok régen nagyon is sikeresek voltak, de a piac jelenleg átalakul. Az emberek már a mobil kütyükön is rengeteg játékot futtathatnak, ami kétségessé teszi az új kézikonzolok előre prognosztizált sikerét. Tulajdonképpen nem is kell nagyon visszamenni az időben, hogy erre konkrét bizonyítékokat találjunk, ugyanis a Nintendo 3DS-t áttörésnek tartották az elemzők, de a rendszer csak az első hónapokban teljesítette az elvárt eladásokat, és jelenleg a kereslet megtorpanni látszik.

A Windows Phone 7 a Microsoft játékplatformja
A Windows Phone 7 a Microsoft játékplatformja

Természetesen ez a PS Vita esetében egészen másképp is alakulhat, de tény, hogy a különböző mobil termékek egyelőre kielégítik a hétköznapi játékosok igényeit, sőt a mobil játékok piaca komoly növekedés előtt áll. A Microsoft nézetei tehát alapvetően helytállóak, de meg kell jegyezni, hogy a hardcore játékosok számára csak a kézikonzolok tűnnek értékelhető opciónak. Az persze óriási kérdés, hogy van-e még olyan népes ez a tábor, hogy komoly pénzt lehessen tőlük remélni.

A Microsoft láthatóan óvatosan közelíti meg a piacot, ami nem biztos, hogy baj, látva a Nintendo 3DS nem túl rózsás teljesítményét. Az viszont nem kétséges, hogy cégen belül számíthat akármekkora játékplatformnak a Windows Phone 7, ha egyelőre az Android és főleg az iOS operációs rendszerek támogatása ebből a szempontból előrébb tart.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés